Vesti iz košarke

FMP izgubio od Mursije u FIBA Ligi šampiona: "Panteri" nemoćni u Španiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 22:40
Košarkaši FMP-a, poraženi od Mursije u FIBA Ligi šampiona MN Press
Košarkaši FMP-a, poraženi od Mursije u FIBA Ligi šampiona

Košarkaši FMP-a još jedmnom su poraženi u FIBA Lige šampiona, ove sezone, pošto je od njih večeras bila bolja Mursija u svojoj dvorani - 86:50, pa je tim iz Železnika ostao na jednoj pobedi posle tri kruga grupe H. 

Mursija je odigrala maltene savršeno prvo poluvreme. Kontrolisala je dešavanja na parketu, dominirajući pod svojim i obručom "pantera", što joj je donelo 19 poena posle 20 minuta – 43:24.

U nastavku meča viženi su ista slika i ton. Mursija je bila organizovanij, agresivnija i pametnija od rivala. I ne samo to, nije nijednog trnutka "oduzimala gas", pa nije bilo ni trunke dileme oko ishoda. 

Prevagu u korist  slavljeničkog tima doneli su Troj Kupen sa 13, Dilan Enis sa 11, Nemanja Radović, Rodions Kurucs, Hauard Ros sa po 10, te Marko Todorović sa šest poena.

Kod FMP Železnika, bolji od ostalih, bili su Jan Novak sa 13, Danilo Tasić sa osam, Stefan Lazarević sa sedam poena. Izabranici Saše Nikitovića imaće priliku da se revanširaju ekipi iz Španije u narednoj rundi, kada će Mursiju ugostiti u Železniku.

Standings provided by Sofascore