Vesti iz košarke

Košarkašice Njujorka osvojile prvu titulu u istoriji: Slavile protiv Minesote u produžetku pete utakmice finalne serije WNBA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2024 10:12
Slavlje košarkašica Njujorka nakon osvajanja titule u WNBA ligi Tanjug/AP Photo/Pamela Smith
Slavlje košarkašica Njujorka nakon osvajanja titule u WNBA ligi

Košarkašice Njujork Libertija osvojile su titulu u WNBA ligi, pošto su jutros na svom terenu posle produžetka pobedile ekipu Minesota Linksa rezultatom 67:62 u petom meču finala plej-ofa i slavile ukupnim rezultatom 3:2.

Košarkašice Njujorka je do do prve titule u istoriji u WNBA lige predvodila Žonkel Džons koja je ubacila 17 poena, a ujendo je dobila i MVP nagradu finalnoj seriji.

 


Pored nje fantastična je bila i Brijana Stjuart koja je meč završila sa 13 datih poena, a po osvajanju šampionskog pehara nije mogla da sakrije suze.

"Ovo je nešto neverovatno. Bila je to teška serija, Minesota je bila izuzetno tvrd protivnik, ali smo na kraju uspele. Zahvaljujem se i publici koja nas je podržavala svih pet utakmica i jedva čekam da svi zajedno proslavimo prvi šampionski pehar za ovaj klub. Hvala svima od srca", rekla je košarkašica Njujorka.

Najefikasnija u ekipi Minesote bila je Nafiza Kolijer sa 22 poena, ali taj njen lični učinak nije bio dovoljan za konačan trijumf.