Vesti iz košarke

Čović: Nikada nisam bio za to da medalje pokriju ono što nije dobro

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.10.2024 14:12
Nebojšu Čovića očekuje ozbiljan posao u Savezu MN Press
Nebojšu Čovića očekuje ozbiljan posao u Savezu

Nebojša Čović je 1. oktobra na mestu predsednika KSS zamenio Predraga Danilovića. I danas, na pres konferenciji povodom  nastavka saradnje sa selektorom Svetislavom Pešićem nije krio da postoje brojni problemi koji moraju da se reše.

"Svi ste mogli da vidite program, sa potpredsednicima neću odstupiti od njega. Ima finansijskih, organizacionih problema i nikada nisam bio za to da medalje pokriju ono što nije dobro. Bitno je da se on nasledi, da ga oni samo koriguju. Pomenuli smo sistem, on je potreban, kada ga postavimo, onda je manje bitno ko su ljudi.  Očekivanja nacije su velika, mislim da smo sa Svetislavom Pešićem sa trenerom dobili prvi korak u tim očekivanjima, ali nama treba razumevanje i pomoć. Ja znam da mediji znaju više od svih drugih, ali zato vas molim za korektnost i korektnu podršku. Kako vi prema nama, tako i mi prema vama. Mislim da ćemo napraviti takvu saradnju", rekao je Čović na konferenciji za medije.

Svaki igrač sa sprskim pasošem je domaći

Čović je najavio da će u ponedeljak na sednici UO KSS biti obelodanjene velike promene.

"Od sutra će svaki igrač koji ima srpsko državljanstvo biti domaći igrač. Pročitaćete odluke. Na sednici UO biće 18 tačaka".

On je najavio da će biti kadrovskih promena.

"Sada bi trebalo da opremimo seniore i seniorke, koje prve startuju 7. novembra. Treba njihove stručne štabove da opremimo u skladu što je potrebno trenerima. Paralelno sa tim, moramo da gradimo sistem po planu i programu. Oslonac na mlađe kategorije, pričali smo tu Pešić i ja, bilo je priče o Stručnom savetu, ali za mlađe kategorije, koji pokrivaju multidisciplinarnu tematiku. Videćemo šta će biti sa ligama, imamo zajednički pristup za profesionalnu domaću ligu".

To ne isključuje regionalnu ligu, nastavio je Čović.

"Ali, ona onakva kakva je, gubi svoju poziciju, jer ako ona vodi da dajemo milion ili milion plus evra, onda treba da vidimo kuda vodi, da se prodiskutuje, napravi sistem saradnje, da svi budemo pod jednom zastavom, zastavom naše države. Kako budu problemi, objavljivaćemo. Imamo oko 100 miliona dinara naših obaveza, ima i priliva koji će doći, ali videćemo. Uvek tu računamo i na podršku države, balkon je fina stvar, kad je pun i kad se ima zašto", rekao je Čović.