Vesti iz košarke

Svetislav Pešić selektor Srbije do kraja 2025. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2024 12:07
Svetislav Pešić ima najviše ciljeve na Eurobasketu MN Press
Svetislav Pešić ima najviše ciljeve na Eurobasketu

Svetislav Pešić ostaje selektor košarkaša Srbije, danas je potpisao novi ugovor sa Košarkaškim Savezom Srbije do septembra 2025. godine.

Tako je završena saga koja je trajala od bronze na Olimpijskim igrama u Parizu i promeni na čelu KSS gde je umesto Predraga Danilovića došao Nebojša Čović. Imao je Pešić možda i neke druge planove, ali na kraju je prelomio i odlučio da nastavi započeti rad koji je bi posle srebra na Mundobasketu, bronzi na Olimpijskim igrama u Parizu, trebalo da kulminira na Eurobasketu 2025. godine.

Predsednik Saveza Nebojša Čović objasnio je javnosti neke datalje saradanje sa Pešićem.

"Razgovori sa Pešićem trajali su određeno vreme, jer je on imao druge obaveze. Meni je veliko zadovoljstvo jda smo se dogovorili oko nastavka saradnje. Važno za nas kao košarkašku naciju je bilo da obezbedimo kontinuitet. To smo obezbedili na radost i igrača i nacije, što će olakšati sve naknadne korake. Ono što nam preostaje da zajedničkim snagama radimo. Očekujem podršku klubova u kvalifikacijama za Eurobasket. Ugovor sa Pešićem je potpisan do 30. septembra 2025. godine sa mogućnosšću da nastavimo saradnju. Zahvaljujem Pešiću", rekao je Čović.

Pešić je uspešno započeo kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine jer je Srbija u G grupi ubedljivo dobila Finsku i Gruziju u prva dva kola, a u novembru ih očekuje dvomeč sa Danskom, prvo kao gosti 21, a zatim i revanš u našoj zemlji 24. dana ovog meseca.

 

 

Samo prvoplasirana selekcija obezbeđuje direktan plasman na Eurobasket.

Mundobasket se igra u Kataru 2027. godine, a kvalifikacije će početi krajem 2025. godine. Iz Evrope će se plasirati 12 ekipa.