Vesti iz košarke

Hvala Limožu, Parizu, Lionu, Francuskoj... : Božidar Maljković ganut prijemom u Akademiju francuske košarke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 13:33
Božidar Maljković, predsednik OKS, zvanično uveden u Akademiju francuske košarke MN Press
Božidar Maljković, predsednik OKS, zvanično uveden u Akademiju francuske košarke

Nekada vrsni košarkaški trener, Božidar Maljković, doživeo je sinoć posebno priznanje i počast, pošto je na svečanoj ceremoniji u Parizu i zvanično uveden u Akademiju francuske košarke, kao neko čija su dela doprinela razvoju i popularizaciji igre pod obručima u tom delu sveta. 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, naravno, emotivno je doživeo događaj u "gradu svetlosti", ali je i takav iskoristio trenutak da pošalje poruku svim ljudima iz svog okruženja, na putu njegove francuske slave. Podsetivši da čovek ništa ne može sam.

 

 

"Marta meseca ove godine, njegova ekselencija Pjer Košar i Francuski lnstitut u Beogradu organizovali su izložbu o mojoj karijeri. Naziv te izložbe je bio "Božidar Maljković, jedan vrlo francuski život". Večeras po drugi put za pola godine Francuska slavi moj rad. Hvala Francuskoj. Hvala Francuskoj Košarkaškoj Federaciji. Hvala Francuskoj Akademiji za Košarku. Hvala svim igračima koje sam trenirao. Hvala svim upravama sa kojima sam sarađivao. Hvala navijačima Limoža i Pariza. I jedno veliko hvala svim najpoznatijim kuvarima Limoža, Liona i Pariza bez kojih bi moj veliki uspeh bio nemoguć", izjavio je Maljković, čija je francuska epizoda doživela vrhunac 1993. godine, kada je s Limožom doneo evropsku klupsku titulu u zemlju "dobre mode, vina i sireva". 

Član Kuće slave splitskog sporta i Kuće slavnih španske košarku u pomenutu francusku Akademiju primljen je kada i tamošnja igračka legenda Toni Parker, a imao je čast da ga njenim članovima i zvanicama predstavi velikan tamošnjeg sporta i dobitnik Legije časti, Rišar Dakuri.