Vesti iz košarke

Beverlija testirali 11 puta na nedozvoljene supstance: Amerikanac blista u Hapoelu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 20:18
Patrik Beverli je ovog leta pojačao Hapoel iz Tel Aviva Profimedia
Patrik Beverli je ovog leta pojačao Hapoel iz Tel Aviva

Verovatno najzvučnije pojačanje u Evropi ovog leta paradoksalno nije došlo u Evroligu, već u njenog potcenjenog "brata" Evrokup. Malo ko je mogao zamisliti da će Hapoel iz Tel Aviva u svoje redove dovesti dugogodišnju NBA zvezdu, Patrika Beverlija, koji već neko vreme predstavlja pravi dinamični duo sa još jednom novopridošlicom iz elite, Džonatanom Motlijem (letos došao iz Fenerbahčea). 

Ipak, Izraelci su sumnjičavi povodom vanrednih partija ovog veterana, tako da je Beverli bio prinuđen na doping testiranje čak 11 puta!

Naime, nakon pobede Hapoel Tel Aviva nad Hapoel Jerusalimom u Izraelskoj pobedničkoj ligi u nedelju, i Beverli i njegov saigrač Motli prošli su testiranje.

U toj utakmici, Beverli je predvodio svoj tim sa 13 poena, četiri skoka, tri ukradene lopte i pet asistencija, zaradivši 22 PIR u pobedi od 85-72.

"Morao sam da uradim 11 testova na drogu. 11 testova na drogu! Rekli su da je mojih prvih 10 imalo previše vode u sistemu," rekao je igrač u svom podkastu i dodao:

 

 

"Ali, znate, došao sam sa Jom Kipur posta. Ali da, bio sam tamo do 4:00 ujutru posle utakmice u Jerusalimu. Nisam stigao kući do 5:14. Morao sam da uriniram u šolju 11 puta!"

Košarkaš je bio prilično nezadovoljan tretmanom, jer je morao putovati na meč rano ujutru tog dana. 

"Imali smo let u 8:00 ujutru i utakmicu sledećeg dana", dodao je Beverli i završio u svom maniru: "Jurovajb je zabavan."

Beverli nije dozvolio da izazovne okolnosti utiču na njegov učinak. Takođe je zablistao u utakmici Evrokupa protiv Gran Kanarije u utorak, davši 15 poena, pet skokova i pet asistencija u pobedi od 79-66

 

Standings provided by Sofascore