Vesti iz košarke

Teška srca odlazim, izvinite navijači: Bivši igrač Zvezde napustio Izrael zbog ratnih sukoba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 16:39
Džordan Lojd MN Press
Džordan Lojd

Zbog eskalacija sukoba u Izraelu, gde je na pragu novi rat, još većih razmera, američki košarkaš Džordan Lojd odlučio je da napusti Makabi iz Tel Aviva i pređe u neki drugi klub posle samo dva evroligaška kola.

Bivši šampion NBA lige sa Toronto Reptorsima, koji je svojevremeno nosio i dres Crvene zvezde, stigao je u redove izraelskog velikana ovog leta iz Monaka, potpisavši ugovor na dve sezone, da bi danas, u zajedničkom dogovoru obe strane, odlučeno da je najbolje da raskine saradnja zbog loše bezbednosne situacije u zemlji. Amerikanac se nije osećao sigurno u Izraelu, pa je napisao saopštenje u kojem je objasnio svoje razloge napuštanja Tel Aviva

"Jedna od najtežih stvari koje sam morao da uradim u karijeri je da odem odande gde srce želi da budem. Zbližio sam se sa svojom braćom, trenerima, stručnim štabom... Uživao sam da budem pored njih i u atmosferu koja je napravljena. Hvala vam što ste me prihvatili.

Navijači, vi ste mi pokazali mnogo ljubavi za samo nekoliko meseci i ne mogu da budem zahvalniji. Kada sam potpisao ugovor ovog leta, usprotivio sam se savetima većine svoje porodice jer sam toliko žarko želeo da igram za ovaj klub i ljude ovde.

 

 

Uz informacije koje sam dobio, rešio sam da se kockam i bez porodice doša misleći da se situacija smiruje. Nadao sam se da se sve ovo završava i da ćemo posle biti zajedno u Tel Avivu. Međutim, izgleda da situacija eskalira, pa nakon istorijskog napada kojem sam prisustvovao ranije ovog meseca, cela ta nesigurnost je bila previše za mene i moju porodicu.

Teška srca vas napuštam, ali znam da imam mnogo sreće da mi je posao igranje jednog sporta. Ljudi prolaze kroz ozbiljno teška vremena i mogu samo da se nadam da će sve to proći. Prihvatam sve reakcije, i negativnost, jer znam da mi Bog kroči put, a ne ja. Hvala Makabiju i nadam se da ćemo se ponovo sresti jednog dana. Želim vam sve najbolje", saopštio je Džordan Lojd, koji je u evroligaškoj sezoni sa Zvezdom, te 2021. godine, beležio 16 poena po utakmici.

Za sada nije poznato u kojem će smeru otići dalja karijera Amerikanca, ali se već uveliku spekuliše povratak u Monako, čiji je dres nosio u protekle dve sezone.