Vesti iz košarke

Ubacio Monaku 16 poena i napustio Makabi: Džordan Lojd je slobodan igrač

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 08:42
Džordan Lojd u dresu Monaka Profimedia
Džordan Lojd u dresu Monaka

Poraz od Monako u kojem je ubacio 16 poena bio je poslednji meč koji je u dresu Makabija iz Tel Aviva odigrao američki košarka Džordan Lojd.

Bivši provtimac Crvene zvezde je odmah nakon utakmice u Francuskoj raskinuo ugovor sa izraelskim timom, a kao razlog se navodi nebezbedna situacija u ovoj zemlji.

 

 

"Ponos Izraela" se ovim povodom oglasio na društvenim mrežema i saopštio da Lojd više nije prvotimac ovog kluba i poželeo mu mnogo sreće u nastavku karijere.

"Makabi Tel Aviv i Džordan Lojd su se dogovorili da košarkaš napusti tim. Makabi želi Džordanu mnogo sreće u budućnosti. U međuvremenu, okrećemo se putu ka Izraelu. Inostrani košarkaši se vraćaju za meč sa Nes Zionom u nedelju, a to su Livaj Rendolf, Džejlen Hord, Rokas Jokubaitis i Alfa Kaba", naveli su iz Makabija.

Lojd je, podsećanja radi, ovog leta napustio redove Monaka u kojem je bio lider ekipe i potpisao dvogodišnji ugovor sa izraelskim timom.

Imajući u vidu da je, sada već biši košarkaš Makabija, na startu Evrolige imao vrlo zapažene partije u kojima je Asvelu ubacio 15 poena, a Monaku poen više, ne treba sumnjati da će se najbolji evropski timovi otimati oko njega, tim pre što po novim pravilima ima pravo odmah da zaigra za novi klub, a ne mora da čeka drugi deo sezone.