Vesti iz košarke

Turkoglu dobio novi mandat u Košarkaškom savezu Turske: Na njegovom čelu je već osam godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 14:51
Hidajet Turkoglu okružen navijačima MN Press
Hidajet Turkoglu okružen navijačima

Dosadašnji predsednik Košarkaškog saveza Turske, Hidajet Turkoglu dobio je novi četvorogodišnji mandat na toj funkciji, prenose mediji u ovoj zemlji.

Legendarni košarkaš novi mandat dobio pošto je na današnjoj Skupštini KS Turske održanoj u Ankari dobio 109 glasova, a njegov protivkandidat Efe Ajdan svega 29. Košarkaški radnici u Turskoj tako su dali kontinuitet Turkogluu koji je na čelu KS Turske još od 2016. godine. 

 

 

"Želim pre svega da se zahvalim košarkaškim radnicima u Turskoj koji su prižuili podršku mom timu i meni. To znači da su prepoznali šta je sve dobro što smo uradili u prethodnom periodu. Obećavamo da ćemo tako nastaviti i u četiri naredne godine i da ćemo svi zajedno, uz vredan i naporan rad podići tursku košarku na još veći nivo", rekao je Turkoglu nakon reizbora.

Turkoglu je turski rekorder po broju mečeva u NBA ligi sa 1095 utakmica u periodu od 2000. do 2015, kad je i okončao karijeru. U Americi je igrao za Orlando, Sakramento, San Antonio, Toronto, Finiks i Los Anđeles Kliperse.