Vesti iz košarke

Ajzea Kenan uzbuđen pred start Evrolige: Imamo visoke ambicije ove sezone, volim naše šanse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 16:53
Ajzea Kenan Guliver/Stefanos Kyriazis IPA Sport
Ajzea Kenan

Košarkaš Crvene zvezde Ajzea Kenan, koji se već na početku sezone istakao kao bitan šraf u rosteru beogradskog tima (i to na obe strane terena), dao je intervju za "Eurohoops", gde se osvrnuo na lične ciljeve u novoj takmičarskoj godini, kao i na očekivanja ekipe u Evroligi.

Momak sa NBA pedigreom i reputacijom odličnog šutera na međunarodnoj sceni, bio je prava akvizicija za srpski tim ovog leta, koji bi, zajedno sa američkim bekom i ostalim pojačanjima, mogao da napravi iznenađenje u Evroligi, takmičenje koje su završili na dalekom, 16. mestu prošle sezone. 

Iako je tek na početku svog angažmana, 33-godišnji Amerikanac imao je priliku da demonstrira deo svog potencijala u mečevima sa Dubaijem i Morarnom u ABA ligi, dok će priliku da zasija na velikoj sceni Evrolige imati u sutrašnjem duelu sa Parizom (21.00) u "Adidas areni", koja je, podsetimo, rasprodata do poslednjeg mesta (8.000 kapacitet).

"Imamo dobru grupu momaka i sjajnog trenera. Razgovarao je sa mnom i dao mi samopouzdanje u vezi sa onim što želi da izgradi, dopuštajući mi da budem ono što jesam. Uz njegov cilj da pobeđujemo, da stignemo do plej-ofa, a nadam se i do Fajnal fora, to su sve stvari u kojima želim da učestvujem. Organizacija je sjajna, i zato mi je bilo lako da dođem", rekao je Kenan na startu razgovora.

Vatrene atmosfere mu nisu nepoznanica budući da je kao član Olimpijakosa igrao utakmice protiv Panatinaikosa poslednje dve sezone, a sada će imati priliku i da oseti energiju sa tribina tokom "večitog derbija" sa Partizanom.

"Volim takvu atmosferu i takve utakmice. Imamo jedne od najboljih, ako ne i najbolje navijače u Evroligi. Biti deo ove porodice i pritom ne morati menjati boje, velika je motivacija, i uzbuđen sam što ću pokušati da uradim nešto što nije urađeno ranije. To što sam bio deo grčkog rivalstva pripremilo me je za beogradski derbi. Još jedna sjajna prilika da izađemo na teren, takmičim se sa braćom, sa timom, da pokušamo da pobedimo i završimo posao onako kako treba."
 

Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

 

 

"Mislim da imamo prave igrače da napravimo pomak, ali moramo da idemo korak po korak. Svi smo novi ovde, pa moramo da gradimo hemiju. Sviđaju mi se naše šanse protiv bilo koga", jasan je bio Kenan.

Uzbuđen je Kenan što će imati priliku da igra uz Miloša Teodosića, za koga je imao samo reči hvale.

"Definitivno ću ga dosta toga pitati. Mnogo mi znači da igram sa njim. Mrzeo sam da igram protiv njega jer sam znao koliko je talentovan. Ja sam defanzivac, a način na koji igram odbranu, činjenica da je i dalje uspevao da pravi takve pasove, samo pokazuje koliko je dobar igrač i koliko voli i poštuje ovu igru. Biti na terenu sa njim, sa šuterom poput mene, ne mogu da dočekam."

Džamar Smit, bivši saigrač iz UNIKS-a pomogao je Kenanu da bolje razume evropski stil košarke.

"Džamar Smit. Dobar igrač. Bio mi je saigrač u prvoj godini u Evropi, kada smo igrali Evrokup. Pomogao mi je da mnogo brže naučim igru, pokazao mi je kako da pronađem svoja mesta na terenu, i naučio me svemu što treba da znam kako bih se nosio sa evropskom košarkom, jer je znao da imam potencijal da igram u Evroligi. I danas se čujemo, daje mi savete.

Biće jaka konkurencija u Evroligi, naročito među šuterima na njegovoj poziciji.

"Igrači protiv kojih igram uvek imaju mnogo više šuteva nego ja. Ko zna, da imam šuteva kao Markus Hauard ili Belineli, možda bi bilo drugačije. Trudim se da ostanem efikasan i radim ono što tim traži. Ali, ako bih imao takve šanse i šuteve, nebo je granica", zaključio je iskusni bek.