Vesti iz košarke

Izrael prati Ukrajinu: Košarkaši će biti domaćini u Rigi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2024 13:47
Deni Avdija u reprezentativnom dresu Izraela Profimedia
Deni Avdija u reprezentativnom dresu Izraela

Usled bezbednosne situacije u tamošnjem regionu, košarkaška reprezentacija Izraela će domaće utakmice igrati u drugoj zemlji. Naime, Izraelski košarkaški savez (IBBA) saopštio je da će nacionalni tim domaće utakmice igrati u glavnom gradu Letonije, Rigi.

Izrael će odigrati dve utakmice protiv Ukrajine u predstojećem periodu kvalifikacija za Evrobasket 2025, pri čemu je prva utakmica na programu 22. novembra, a druga 25. novembra. Najverovatnije će se obe utakmice odigrati u Rigi, jer je ona bila domaća reprezentacija Ukrajine u poslednjem terminu u februaru.

 

 

Ženska reprezentacija Ukrajine igraće 10. novembra u Rigi protiv Srbije. Još nije saopšteno gde će igrati muška reprezentacija.

Riga je bila dom više utakmica Hapoel Holona u košarkaškoj Ligi šampiona (BCL) prošle sezone, kao i utakmica Evrolige između Makabi Tel-Aviva i Anadolu Efesa. Podsećanja radi, većinu svojih evropskih utakmica od prošle sezone, košaraši "ponosa Izraela" su odigrali u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu. 

Pored toga, IBBA je najavio da će sezona i muške i ženske lige početi dve nedelje kasnije nego što je prvobitno planirano kako bi se timovima omogućilo da bolje upravljaju bezbednosnom situacijom u kojoj se zemlja trenutno nalazi.