Vesti iz košarke

Nando de Kolo se oprostio od košarkške reprezentacije Francuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 08:20
Nando de Kolo, neće više igrati za Francusku Profimedia
Nando de Kolo, neće više igrati za Francusku

Košarkška reprezentacija Francuske ostala je bez velikog igrača. Od državnog tima zvanično s oprostio dvostruki osvajač Evrolige sa moskovskim CSKA i pobednik Evrokupa sa Valensijom, Nando de Kolo.. Igrač Asvela ima već godine i njegov potez je donekle i očekivan. 

 

 

De Kolo je svoje planove za budućnost podelio na društvenim mrežama, gde se zvanično i oprostio od dresa nacionalnog tima. Inče pomenuti igrač ima dva srebra na Olimpijskim igrama sa Francuzima, zatim bronzu sa Svetskog prvenstva u Kini 2019, zlato na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013, kao i srebro sa Eurobasketa 2011. u Litvaniji i bronzu iz 2015. sa turnira održanog u njegovoj domovini.

"Jednog dana ste izabrani za reprezentaciju Francuske, nosite ovaj plavi dres koji inspiriše snove i želite samo jedno - uspeh. Kada se avantura završi, nadate se da ćete reći da ste bili tamo, ostavljajući zauvek trag u istoriji ovog tima. Od svog početka 2008. do Olimpijskih igara u Parizu 2024. i ove srebrne medalj, zajedno sa titulom prvaka Evorpe, prihvatao sam različite uloge kako bih služio svom timu i pomogao da se ostvare zajednički ciljevi. Moj put u plavom nije uvek bio lak, ali da moram ponovo da idem njih, uradio bih to i zatvorenih očiju, jer moja košarkaška karijera ne bi bila tako ispunjena bez medalja sa reprezentacijom Francuske", napisao je Nando de Kolo.