Vesti iz košarke

Nebojša Čović, kandidat za predsednika KSS otkrio: Pešić je jedan od prioriteta! Ko će umesto mene u Zvezdu? Videćemo ...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2024 19:11
Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda MN Press
Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda

Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde pričao je o aktuelnim izborima u Košarkaškom savezu Srbije. Već je poznato da će on biti jedan od kandidata za najvažnije mesto u srpskoj košarci.

Podsetimo ukoliko bude izabran Čović će na mestu predsednika KSS zameniti Predraga Danilovića. 

"Morate da me razumete, ne mogu da pričam o toj temi, ali me je podržalo 30 od 33 ljudi. Ima vremena da se priča o tome u oktobru. Dao sam već program, nije tajan, neka se kolege malo pozabave time", rekao je Čović.

Najvažnije pitanje svakako je da li će ukoliko dođe na mesto predsednika KSS uspeti da zadrži selektora Pešića.

"To jeste jedan od prvih prioriteta i mislim da Pešić ima i obavezu da to uradi. Mi svi dugujemo košarci".

Na pitanje ko će voditi Crvenu zvezdu umesto njega, Čović nije dao konkretan odgovor. 

"Kad je Zvezda u pitanju, srpska košarka joj je na prvom mestu". Videćemo, čekajte da se neke stvari dogode. Zvezda ima i kadrove i ljude. Mnogi pomisle da je to mnogo lako i zaigraju se, a onda prođe vreme. Nije malo 25 trofeja. Mi smo najtrofejniji klub u svim sportovima u poslednjih 12-13 godina'', naglasio je Čović.

Potom je Čović govorio o Dubaiju i porazu na startu sezone.

"Ima više faktora. Ja se uopšte ne uzbuđujem zbog poraza. Dubai nije naivno gostovanje. Imate let od pet i po sati. Zvezda nije klub koji će zbog jednog poraza da pravi ne znam šta ili da pravi euforiju. Bilo je više faktora. Ekipa treba da "legne", da se uigra. Nismo imali nekoliko igrača, ne pričam to kao alibi. Ali, tu se videlo ono što Zvezda ne sme da ponaavlja i da radi. A, trofeji, oni se kupe u maju i u junu mesecu. Važno je da navijače ne "uspalite" sa nerealnim obećanjima, jer nam onda treba aparat za gašenje požara da to smirite", objasnio je Čović.