Vesti iz košarke

Amerika neće odbraniti zlato na Igrama 2028: Šakil O'Nil vidi Srbiju na olimpijskom tronu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 17:00
Legendarni američki košarkaš Šakil O'Nil Guliver/AP Photo/Michael Thomas
Legendarni američki košarkaš Šakil O'Nil

Legendarni američki košarkaš Šakil O'Nil smatra da je evropska košarka daleko napredovala od njegovih igračkih dana i da će se u budućnosti po kvalitetu možda izjednačiti sa ovom koja se igra u NBA ligi.

Uzimajući u obzir činjenicu da se košarka dosta razvila u poslednjim decenijama i da je stekla popularnost širom sveta, legendarni as Lejkersa, može se reći, zabrinuo se za budućnost američke reprezentacije i naveo da će popalarni "drim tim" teško doći do olimpijskog zlata na predstojećim Igrama u Los Anđelesu.

"Gledao sam utakmice Svetskog prvenstva u Manili i nisam iznenađen što je Nemačka savladala SAD. Kada sam ja igrao mi smo bili daleko ispred Evrope, ali to se promenilo i stigli ste nas. Siguran sam da reprezentacija SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu", rekao je Šakil O'Nil za nemačke medije.
 

Guliver/AP Photo/Kevin Kolczynski

 

Srbija, Hrvatska ili Nemačka mogle bi da skinu Amerikance sa trona u LA-u 2028. godine.

"Lebron Džejms više neće igrati, verovatno neće ni Kevin Durent ni Stef Kari. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu da nastave njihovu dominaciju. Evropske ekipe su jako dobre. Srbija, Hrvatska i Nemačka, svi oni mogu da osvoje zlato na Olimpijskim igrama 2028", dodao je on.

Podsetimo, američka reprezentacija pobedila je Srbiju u dramatičnoj završnici na prošlim Igrama Parizu, da bi u narednom meču za olimpijsko zlato savladala i Francusku.

Iako je Stiv Ker, može se reći, okupio jednu od najjačih ekipa u istoriji Igara, Amerikanci su kroz "iglene uši" došli do zlata, budući da ih je i Francuska solidno namučila u finalu. A, obzirom da su pojedini nosioci igre na zalasku njihovih karijera, pitanje je hoće li "drim tim" sačuvati nepobedivi status na predstojećim Igrama.