Vesti iz košarke

Realu potrebno još pojačanja: Mateo ispustio trofej u finalu Superkupa, pa otkrio uzrok poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2024 13:10
Ćus Mateo, trener Reala iz Madrida MN Press
Ćus Mateo, trener Reala iz Madrida

Protekle noći navijači Real Madrida ostali su uskraćeni za prvi trofej u sezoni, pošto je španski velikan i finalista Evrolige izgubio, na veliko iznenađenje, od Unikahe u finalu Superkupa.

Aktuelni osvajač FIBE Lige šampiona u Beogradu, diktirao je tempo tokom čitave utakmice, vodio u nekoliko navrata i po 17 poena razlike, da bi na suvu energiju, kvalitet i želju, zadržao dvocifreni suficit sve do samog kraja, osvojivši prvi trofej Superkupa Španije u istoriji - 90:80.

Nakon susreta, logično, trener Real Madrida Ćus Mateo, koji je španskom velikanu u debitantskoj sezoni na klupi doneo titulu šampiona Evrope, nikako nije mogao da bude zadovoljan, a kao jedan od glavnih uzroka poraza, naveo je nedostatak adekvatnih pojačanja tokom letnjeg prelaznog roka.

"Fizički izazovi i nivo koji mi igramo su iscrpljujući i potrebno mi je još igrača za sezonu u kojoj ćemo odigrati 90 utakmica", poručio je Mateo i nastavio:

"Moramo da vidimo kako će se tim ponašati, kako će napredovati i šta nam je još potrebno. Još tu nismo načisto, naša briga je da lociramo na kojim pozicijama je potrebno da se poboljšamo i na kojoj poziciji nam je potreban igrač. Ovakve situacije prolazićemo verovatno kroz čitavu sezonu. Trenutno nismo u žurbi, ali očito da je vrlo važno da imamo velik roster kako bismo igrali 90 utakmica u dva ekstremno zahtevna takmičenja", zaključio je Mateo.