Vesti iz košarke

Bogdan Bogdanović za Arenu: Euforija još uvek traje, ali jedva čekam da se vratim u Ameriku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2024 10:45
Bogdan Bogdanović pričao o narednoj NBA sezoni Tanjug/AP Photo/Mike Stewart
Bogdan Bogdanović pričao o narednoj NBA sezoni

Kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović, ugostio je ekipu TV Arena sport u OŠ "Despot Stefan Lazarević" u Mirijevu povodom osmog košarkaškog kampa koji organizuje.

Bogdanović je pre svega govorio o letu koje je iza njega, a koje je bilo veoma plodonosno, budući da je predvodio Srbiju do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Još uvek traje ta euforija, mada moram da kažem da donekle jedva čekam da odem u Ameriku i da uđem u neki svoj ritam i da se vratim u američki život kako ga ja zovem", počeo je Bogdanović.

Pre Amerike, Bogdana očekuje još jedan kamp, a pričao je i koliko mu znači ovakav vid druženja sa najmlađima.

"Ovo nam je osmi kamp, a drugi fondacijski projekat. Generalno se trudimo da svake godine budemo što inovativniji, što bolji, i da omogućimo najbolje uslove za našu decu. Ove godine smo obnovili školski teren OŠ 'Despot Stefan Lazarević' koju sam ja pohađao, prošle godine smo imali priliku da obnovimo i teren u OŠ 'Pavle Savić' i poenta svega toga je da decu olakšamo i poboljšamo druženje i razvoj".

Osvrnuo se Bogdanović i na svoje školske dane.

"Ovo je prva sala u koju sam ušao i u kojoj sam bio na nekom prvom organizovanom treningu. Moja vizija je da neke snove približimo deci i da im pokažemo da su oni i te kako ostvarivi, da kroz sport mogu svašta da nauče, da se druže, da sarađuju i budu zdravi".

Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Bogadnović je ovog let vodio Srbiju do bronze na OI

 

Za kraj, Bogdanović se dotakao i sezone u Atlanti koja ga očekuje.

"Još uvek nisam glavom 100% tamo, ali kao što sam rekao jednim delom i jedva čekam da se vratim. Verujem u svoju ekipi, u stalnoj sam komunikaciji sa saigračima. Svi smo upućeni u trejd Dižonte Mareja koji je otišao, ali svaka NBA sezona je za sebe, imamo sada neke nove igrače, prvog pika, treba da radimo na hemiji i timskoj igri".

Prvi pik koga je spomenuo Bogdanović je Zakari Risaše, igrač oko koga se mnogo polemisalo da li zaslužuje da bude na toj poziciji.

"Nisam ga puno gledao, nisam upućen u njegovu dosadašnju karijeru, ali jasno je da je on ogroman talenat, čeka ga veliki rad. Evropski je igrač, ima dobar šut i fizički je dosta jak."

Upitan je Bogdanović i sa kojim srpskim igračima bi voleo da se upari u nekom NBA timu.

"Ja bih voleo sa svima. Želim im sreće i zdravlja, svako će imati šansu za dokazivanje i mislim da smo svi dobili na samopouzdanju posle sjajnog leta", podvukao je "Bogi".