Vesti iz košarke

Kad dođe vreme, odlučiće emocije: Bogi govorio o povratku u Partizan i ostanku Pešića na klupi Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2024 12:45
Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i član Atlante Hoksa, Bogdan Bogdanović MN Press
Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i član Atlante Hoksa, Bogdan Bogdanović

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i član Atlante Hoksa, Bogdan Bogdanović, razgovarao je sa medijima uoči početka kampa u njegovoj organizaciji. 

Budući da je bivši as Partizana proteklih nedelja trenirao u opremi kluba iz Humske, to je, jasno, probudilo maštu kod navijača srpskog tima o njegovom povratku. Međutim, realnost je za sada, ipak, drugačija...

"Samo sam hteo da pošaljem podršku svom klubu, gde sam počeo profesionalnu karijeru. Svi znaju koliko volim Partizan, obezbedili su mi uslove za trening. Na taj način sam hteo da im pošaljem poruku zahvalnosti. Znam da svi čekaju moje obećanje, ali ne mogu da vas lažem. Moj fokus je trenutno NBA, ali kada dođe vremena za to, presudiće emocije", rekao je Bogdanović.

Objasnio je popularni Bogi kakvi su mu ciljevi za narednu sezonu u NBA ligi.

"Za sada sam napravio jedan cilj, a to je da odigram 82 utakmice, to još nisam uspeo. Prošle sezone su mi falile dve, a ovu sezonu mislim da mogu to da ostvarim. Mislim da treba da radimo na timskoj atmosferi, imamo mnogo mladih igrača. Mislim da možemo to."
 

MN Press

 

 

Upitan je da li se čuo sa selektorom nacionalnog tima Svetislavom Pešićem, koji je najavio odlazak sa te funkcije.

"Čuli smo se, samo sam mu poslao svoj prvi intervju, gde sam rekao: Želim da me trenira Pešić. Samo to."

Nada se Bogdanović da će Pešić ipak promeniti svoju odluku i ostati selektor.

"Oseća on emociju i odgovornost da ostane, ali opet na njemu je da odluči. To je sad tako, videćemo šta će biti za dva-tri meseca. Ne znam kako ide po pravilima i zakonima, ali smo mu mi sportski rekli da smo zadovoljni saradnjom i da imamo veliko poštovanje. Nadamo se da nas je malo prevario", rekao je između ostalog iskusni bek.