Vesti iz košarke

Crno-beli otputovali u Atinu: Željko ne računa na petoricu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 18:45
Željko Obradović, trener Partizana MN Press
Željko Obradović, trener Partizana

Košarkaši Partizana otputovali su u Atinu kako bi odigrali završne pripremne utakmice pred novu sezonu u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi. U petak će se crno-beli sastati sa Anadolu Efesom u meču koji će se održati "iza zatvorenih vrata" od 14.00 časova. Potom će se u subotu (21.00) u prestonici Grčke "parni valjak" suprotsaviti aktuelnom šampionu Evrope, Panatinaikosu u prepunom stadionu Panatinaiko - istorijskom spomeniku i turističkoj atrakciji grada. 

Ipak, strateg tima, Željko Obradović neće biti u prilici da računa na petoricu igrača. Naime, u Beogradu su ostali Ajzea Majk, Mitar Bošnjaković, Aleksa Dimitrijević, Vanja Marinković, i Arijan Lakić. Što se prvog i poslednjeg tiče, obojica vuku povrede praktično od samog početka priprema, i njihovo stanje nije tačno poznato. 

 

 

Podsećanja radi, crno-beli su već učestvovali na dva pripremna turnira. Na Siciliji su do trofeja došli pobedom nad Tortonom

Pravi košarkašku atmosferu, beogradska publika je mogla osetiti u Hali 3 Beogradskog sajma, gde se "parni valjak" sastao sa AEK i novopečenim evroligašem Parizom. Partizan je slavio na oba duela i predstavio se u odličnom svetlu. 

Tim Željka Obradovića će sezonu u šampionatu Jadrana započeti protiv Borca 25. septembra, dok ga prvi duel u Evroligi očekuje protiv Baskonije trećeg oktobra