Vesti iz košarke

Pešić treba da ostane selektor Srbije: Ognjen Stojaković bi pokušao da zadrži iskusnog stručnjaka na klupi "orlova"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 09:02
Svetislav Pešić kao selektor košarkaške reprezentacije Srbije Profimedia
Svetislav Pešić kao selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno je bez selektora, a po mišljenju pomoćnog trenera Denver Nagetsa, Ognjena Stojakovića, tu funkciju bii dalje trebalo da obavlja Svetislav Pešić.

Prema njegovim rečima, novi predednik Saveza bi prvo trebalo da obavi razgovor sa iskusnim stručnjakom, a tek onda sa svim ostalim kandidatima.

"Košarkaški savez Srbije trenutno nema predsednika i treba da se izabere novi čovek koji će voditi srpsku košarku, a tek posle toga on treba da pronađe rešenje za mesto selektora Srbije. Kada bih, recimo, ja bio predsednk KSS prva osoba sa kojom bih razgovarao na tu temu bio bi Svetislav Pešić", rekao je Stojaković u razgovoru za američke medije i dodao:

"Mislim da bi bilo dobro da on ostane na klupi Srbije, jer je kontinuitet u radu najvažniji. Mora da se pronađe način da se Pešić zadrži na selektorskoj funkciji."

Podsećanja radi, odmah nakon osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, Svetislav Pešić je istakao da napušta klupu selekcije Srbije i sada se čeka njegov naslednik, ali pre toga treba da bude izabran predednik Saveza, budući da je Predrag Danilović napustio tu funkciju.