Vesti iz košarke

Spartak poražen u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2024 22:30
Nemanja Gordić MN Press
Nemanja Gordić

Košarkaši Spartaka iz Subotice poraženi su od Juventusa 84:87 (22:23, 23:14, 19:23, 20:27) u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu šampiona koji se održava u Turskoj.

Nakon nešto lošije prve deonice, Spartak je zagospodario terenom i kontrolisao je rezultat sve do polovine treće deonice.

Od tog momenta je zavladala rezultatska klackalica, obe ekipe su igrale sjajno, ali je Juventus bio pribraniji u finišu i mora se priznati zasluženo ide u polufinale u kome će odmeriti snage sa Dinamo Sasarijem.

Spartak nema za čime da žali, dali su momci Vladimira Jovanovića sve od sebe, ali im sada ostaje "samo" nadmetanje u ABA ligi, gde Subotičani imaju aspiracije da igraju plej-of, iako su novajlije u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u srpskoj ekipi bio je Devon Denijels sa 25 poena, 15 je postigao Dušan Miletić, a 13 je dodao Nemanja Gordić.

Na drugoj strani istakao se El Džej Torn sa 23 poena, a pratio ga je Dominik Grin sa 18, a upravo je on i rešio ovaj meč sa četiri poena u finišu.