Vesti iz košarke

Bogdan Bogdanović: Ne verujem Pešiću, mislim da će ostati selektor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2024 19:09
Bogdan Bogdanović Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Bogdan Bogdanović

Kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović, predvodio je Srbiju u prethodne dve godine na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, a sada je govorio o brojnim temama koje se tiču "orlova".

Pre svega, dotakao se bolnog poraza od SAD-a u polufinalu Olimpijskih igara.

"Ta utakmica je gotova odavno i nemamo za čim da žalimo. Krivo nam je svima što nismo uspeli da pobedimo, najviše nama igračima i stručnom štabu. Treba tu utakmicu gledati za budućnost. Ta bronza može da nam bude dodatna motivacija i izgrađivanje kulture u reprezentaciji. Lično, ovo je prvi put da sam pobedio na kraju takmičenja, da smo osvojili medalju a da se nismo vraćali poraženi. Ta medalja će nam dosta pomoći da se domognemo zlata."

Govorio je srpski as i o sada već čuvenom slavlju nakon osvojene bronze.

"I mi smo normalni ljudi, i mi volimo da se veselimo. Tu su bile naše porodice i prijatelji, oni su nam dodatna motivacija. To sve je izgledalo prirodno".

Bogdanović je uporedio igranje za klub i reprezentaciju.

"Krenulo je što su pre svega tu svi dobri ljudi. Vide to kao vid zabave i ne gledaju samo kao surovo odricanje. Taj kult u reprezentaciji, od prve godine, kada sam debitovao 2013, drugačiju sam energiju osetio nego u klubu, tamo igraš za pare. Ovde si pozvan, odabran, čast je. I u Americi neki moji saigrači, znam koliko bi želeli da nastupaju za reprezentaciju, da igraju, jer vide da je tu jače, sa više želje".

Košarkaš Atlante je prokementarisao i odlazak Svetislava Pešića sa mesta selektora.

"U našoj grupi smo to prokomentarisali… Svi smo odreagovali sa: 'Ma...'. Ja mu ne verujem, mislim da će ostati. Znajući koliko smo se približili, koliko smo vremena ulagali da napravimo radnu atmosferu, taj kult i pobednički mentalitet koji se teško gradi, a lako izgubi... Treba da prebacimo pritisak na Karija. Nadam se da će sve ići u pravcu da on ostane", zaključio je Bogdanović u razgovoru za "Oko Magazin".