Vesti iz košarke

Poraz Zvezde u borbi za treće mesto na VTB Superkupu u Moskvi: Zenit bolji od srpskog šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 16:50
Košarkaši Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se "popnu do postolja" na VTB Superkupu koji je tokom proteklih dana održan u Moskvi, pošto su u meču za treće mesto ovog popodneva izgubili od Zenita rezulatom - 83:70 (20:16, 13:23, 23:13, 27.20).

Ključ poraza srpskog tima leži u katastrofalnoj igri tokom treće četvrtine, kada je ekipa iz Sankt Peterburga uspela da prebrodi krizu iz prethodne deonice i na krilima odlične timske igre, dođe do nove prednosti (56:50) na ulazu u poslednjih 10 minuta. 

Nošena dobrom igrom nakon pauze na poluvremenu, ruska ekipa energetski je još više skočila u odlučujućoj deonici i preko Pojtresa, Bejkona i Šerbenčeva bez većih problema održavala razliku od 10 poena, dok je Crvena zvezda skupo platila očajne procente šuta sa distance (5/15, prva trojka tek u 26. minuti) i nešto skromiju igru u defanzivi.

Evroligaška postava Janisa Sferopulosa tako je neslavno završila pripremni turnir u Rusiji, gde je proteklih dana upisala dva poraza (CSKA, Zenit) i pobedu (Lokomotiva), dok će prvu zvaničnu utakmicu odigrati 22. septembra protiv Dubaija u gostima u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige.
 

KK Crvena zvezda

 

 

Najefikasniji u srpskom timu bio je danas Mekintajer sa 20 poena, od ostalih igrača niko nije bio dvocifren, dok su Mitrović i Majk završili utakmice sa po osam poena. Sa druge strane, listu strelaca Zenita predvodio je Bejkon sa 19 poena.