Vesti iz košarke

Mlade srpske košarkašice izgubile od Slovenije na NBA Jr turniru : Ostaje meč sa BiH

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

14.09.2024 11:56
Medalje i pehari čekaju najbolje na NBA Jr turniru u Beogradu MN Press
Medalje i pehari čekaju najbolje na NBA Jr turniru u Beogradu

U najneefikasnijoj utakmici dosadašnjeg dela NBA Jr turnira, Slovenija je ovog prepodneva savladala Srbiju (36:22) i nakon dve utakmice, broje isto toliko pobeda. Naše devojčice su, nakon pobede nad Hrvatskom doživele prvi poraz.

Anais Gobec je prevodila sve poenterke sa 9, pratile su je Flajnik i Pirih u slovenačkom timu sa po 6, a među našim devojkama najefikasnija je bila Nađa Maksimović, sa 7 postignutih poena.

U poslednjim susretima grupnog dela takmičenja, Srbija će se od 15.30 sati sastati sa Bosnom i Hercegovinom, dok će Slovenija, od 17 časova, odmeriti snage sa Hrvatskom. Na teren će danas i muška postava Srbije, do 14 godina, jer je od 12.30 (TV Arena sport 9) očekuje okršaj sa vršnjacima iz BiH. 

U petak su "orlići" ostvarili po jednu pobedu i jedan poraz. Najpre su izgubili bitku s Hrvatskom (48:66), a oonda posle produžetaka savladali dečake iz Slovenije (72:68). 

Ceo program je deo velike akcije TV Arena Sport - "Moje pravo da biram sport", čiji su zvanični ambasadori bivši NBA košarkaš i jedan od najboljih poentera u istoriji evropske košarke, Igor Rakočević, kao i Sonja Vasić, MVP Evropskog prvenstva, trostruka šampionka Evrolige i isto toliko puta zvanično najbolja košarkašica naše države.