Vesti iz košarke

Crvena zvezda, protiv Zenita (15.00), igra za treće mesto na VTB Superkupu: Direktan prenos na Areni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 10:42
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda, predvodi ekipu i u meču sa Zenitom KK Crvena zvezda
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda, predvodi ekipu i u meču sa Zenitom

Košarkaši Crvene zvezde završvaju danas učešće na ovogodišnjem VTB Superkupu, tako što će u duelu sa Zenitom probati da osvoje treće mesto u jakoj konkurenciji ruskih klubova i Bešiktaša, a TV Arena sport vernim gledaocima, na Premium 3 kanalu (15.00), omogućiti ton i sliku u direktnom prenosu događaja iz Moskve. 

Meč s velikanom iz Sankt Peterburga nema rezultatski značaj, prevashodna svrha mu je nastavak sklapanja tima i pravljenja igre za nastupajuću sezonu 2024/25, u koju crveno-beli ulaze sa jačim timom u odnosu na protekle mesece i brani primat u Kupu Radivoja Koraća, nacionalnom prvenstvu i AdmiralBet ABA ligi, a u Evroligi cilja plej-of.

 

 

Pa, opet, ne treba sumnjati da će trener Janis Sferopulos i negovi izabranicvi učiniti sve da se na trijumfalan način oproste od prestonice Rusije. Nakon što su prethodno poraženi u neizvesnoj završnici susreta sa CSKA (92:94), a onda sinoć bez većih problema savladali Lokomotivu Kuban (86:76). 

I ovog puta bez Džoela Bolomboja, Rokasa Gedraitisa, Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića, jer kvartet važnih aduta ekipe sa Malog Kalemegdana, iz različitih razloga, nije ni otišao u najveću državu sveta.

Danas će biti rešeno i pitanje osvajača petog mesta, duelom Lokomotive i Bešiktaša (12.00, A2P), kao i pobednika turnira, o čemu će odlučivati CSKA i Uniksa (18.00, A3P).