Vesti iz košarke

Bruno objasnio prelazak u Hapoel: Vreme za NBA je isteklo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2024 19:15
Bruno Kaboklo je na polusezoni došao u Partizan iz Venecije Profimedia
Bruno Kaboklo je na polusezoni došao u Partizan iz Venecije

Među velikim promenama u rosteru Partizana ovog leta bio je i Bruno Kaboklo. Brazilski centar je imao veoma dobar početak u crno-belom dresu, međutim nivo igre je opao, odnosi sa klubom zahladneli, te je usledilo dva meseca neizvesnosti. 

Kaboklova budućnost je bila u etru, pominjao se odlazak u NBA, ostanak u Srbiji, a na kraju je Bruno potpisao za Hapoel iz Tel Aviva, ambiciozni tim koji kroz Evrokup želi da se domogne Evrolige

Sada je nekadašnji igrač Ulma otkrio kako je došlo do ovog izbora. 

"Kasno sam morao da donesem odluku", poručio je Kaboklo za grčki SDNA i dodao:

"Posle sezone u Evroligi probao sam da odem u NBA, ali sam na kraju doneo odluku da pređem u Hapoel. Nije bilo šanse da se vratim u NBA, pošto su svi timovi imali kompletirane rostere. Hapoel je zadržao svoju ponudu na stolu, pa je to bila jedina i najbolja opcija za mene". 

 

 

Razgovori su dugo trajali.

"Bili smo u stalnom kontaktu sa trenerom, predsednikom i agentom. Bili su spremni da čekaju jer sam bio na treninzima sa NBA timovima. Ostavili su vrata otvorena, zato sam srećan što sam ovde".

Podsetimo, Kaboklo je posle Olimpijskih igara trenirao sa Golden Stejt Voriorsima. U Partizanu je imao statistiku od 9,4 poena i četiri skoka uz indeks 10,5.

"Ubeđen sam da će Evroliga biti daleko jača nego prošle godine. Svi su timovi doveli odlična pojačanja. Baš sam uzbuđen i gledaću".