Vesti iz košarke

Zvezda bolja od Lokomotive: Dobrić i Plavšić nosili crveno-bele do pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2024 18:15
Uroš Plavšić Twitter/KK Crvena zvezda
Uroš Plavšić

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Lokomotivu Kubanj 86:76 (23:16, 22:27, 20:16, 21:17) u drugom meču grupe A na VTB Superkupu, koji se igra u sklopu prirpema za predstojeću sezonu.

Zvezda je kako je od ranije poznato na ovaj turnir došla bez Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, Rokasa Giedraitisa i Džoela Bolomboja. To su četiri veoma važna igrača u rotaciji Janisa Sferopulosa, ali su crveno-beli danas uspeli da nadomeste njihov izostanak.

Lokomotiva je bolje ušla u meč i posle manje od minut vodila 7:0, ali se šampion ABA lige brzo konsolidovao, uspostavio kontrolu i do kraja prve četvrtine došao do prednosti od sedam razlike.

To vođstvo crveno-beli su uglavnom održavali, Lokomotiva bi prišla na posed zaostatkam ali bi i Zvezda uvek imala spreman odgovor. Ipak, ruski tim je u finišu prvog poluvremena podigao nivo igre, te se na odmor otišlo sa svega +2 u korist sprskog predstavnika.

 

 

Nastavilo se u sličnom ritmu i u trećoj četvrtini, s tim da je ovoga puta Zvezda bila ta koja je bolje igrala, vratila se na +6 i ovoga puta nije dozvolila Lokomotivi da se vrati.

Održavali su vođstvo crveno-beli, da i na tri minuta do kraja poveli i sa 11 razlike i tako pratkično rešili utakmicu u svoju korist.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Ognjen Dobrić sa 20 poena, 16 je dodao Uroš Plavšić (10 skokova), a 11 je dodao Kodi Miler-Mekintajer.

Zvezda će na VTB Superkupu odigrati još jednu utakmicu (subota, 16.00), i to za treće mesto, a rival će joj biti poraženi iz duela Uniks - Zenit.