Vesti iz košarke

Budžet Žalgirisa deset puta manji od Panatinaikosa: Niko nema milionski ugovor, dok najveću platu ima Smailagić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2024 14:33
Alen Smailagić MN Press
Alen Smailagić

Tokom protekle noći "procurele" su informacije koje se tiču plata košarkaša u Žalgirisu, a prema navodima litvanskih novinara, Alen Smaiilagić sa primanjima od 780.00 evra po sezoni, zarađuje najviše u Kaunasu!

Od svih košarkaša u Žalgirisu, niko nema milionski ugovor, dok najveću platu ima bivši krilni centar Partizana, koji je ovog leta posle tri godine napustio Humsku i pojačao klub sa severa Evrope.

Odmah nakon njega sa platom od 650.000 evra po sezoni nalazi se čuveni Edgaras Ulanovas, a tu su i Silvan Fransisko (530.000), kao i Ignas Brazdeikis (500.000), koji jedini mogu da se pohvale sa primanjima od pola miliona evra ili više.

Kada se sve sabere, dobije se budžet sa svega 5.910.000 evra, što je inače, jedan od najmanjih u Evroligi, za razliku od, npr, Panatinaikosa, koji će prema najnovijim procenima imati budžet of vrtoglavih 50 miliona, s tim što će 15 miliona "otići" na renoviranje "OAKA" arene.

 

 

Podsetimo, Smailagić je 2021. godine stigao u Humsku iz Golden stejta. Sa crno-belima osvojio je ABA ligu u sezoni 2022/23. Te godine bio je jedan od ključnih igrača Partizana u reketu, gde je napravio veliki pomak u odnosu na prošle sezone, da bi minule takmičarske godine imao nešto manju minutažu zbog zdravstvenih problema.