Vesti iz košarke

Nikola Jović o nastupima na OI u Parizu: Svi su znali da sam povređen, ali je Pešić želeo da igram

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2024 14:08
Nikola Jović MN Press
Nikola Jović

Reprezentativac Srbije Nikola Jović izneo je očekivanja pred novu sezonu NBA lige, koje ćete i ove godine moći ekskluzivno da pratite na kanalima TV Arena sport, a izdvojio je i koju reč o prehodnim Olimpijskim igrama, gde je zbog povrede stopala, došao na pripreme u ortopedskog čizmi.

Zbog toga, Nikola Jović imao je limitiranu minutažu na OI, a kako je rekao za portal "Majami Herald", još uvek ima problema sa ligamentom i skočnim zglobom.

"Rekao bih da sam skoro potpuno zdrav. Naravno, tu je još taj malo ligament koji treba da dođe na sto posto, rekli su mi da će za to biti potrebno malo više vremena, ali nije to problem“, rekao je košarkaš Majamija.

Na pripreme reprezentacije, momak rođen u Lesteru došao sa sa ortopedskom čizmom i zbog ozbiljnosti povrede nije bio siguran hoće li uopšte nastupiti na Igrama. 

"Nije to bila uobičajena distorzija skočnog zgloba, već i mala fraktura. Tada nisam znao hoću li uopšte moći da idem na Olimpijske igre, ali moj najveći cilj je bio da budem tamo i da pomognem, u kolikoj god ulozi. Odleteli smo u Pariz i znao sam da nisam u pravoj formi jer neko vreme nisam igrao. Moje stopalo nije bilo spremno za veliku ulogu, svi smo to znali, trener je sve razumeo, ali je i dalje želeo da idem, i dalje je verovao da mogu da pomognem, i to sam i uradio."

MN Press

 

 

Oporavak ide u dobrom smeru.

"Rekao bih da sam skoro potpuno zdrav. Naravno, tu je još taj malo ligament koji treba da dođe na sto posto, rekli su mi da će za to biti potrebno malo više vremena, ali nije to problem."

Posle svega Jović je oprezan i želi da uskoro bude na 100 odsto svojih mogućnosti.

"Nije šala ta povreda koju sam imao, pa se staramo da stopalo bude okej posle svakog treninga, ne želim nove probleme. Radujem se tome što ću biti sto posto", zaključio je Nikola Jović.