Vesti iz košarke

"Večiti" na TV Arena sport: Zvezda nastavlja takmičenje u Moskvi, Partizan otvara turnir na Sajmu protiv AEK-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2024 12:32
večiti derbi MN Press
večiti derbi

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana nastavljaju prireme za predstojeću sezonu, pa će u sklopu turnira u Rusiji i Beogradu danas istrčati na teren, a obe utakmice dva naša najveća kluba možete, kao i obično, gledati na kanalima TV Arena sport.

Posle poraza od CSKA (92:94) na startu VTB Superlige, crveno-beli će u drugom kolu turnira u Moksvi danas od 16.00 časova (Arena 1 Premium) odmeriti snage sa Lokomotivom iz Kubanja, a evenetualnom pobedom će obezbediti plasman u polufinale. 

Kada su crno-beli u pitanju, prvobitno je bio plan da se utakmice turnira "NIS Open Air" protiv Pariza i AEK-a odigraju na terenima Partizana na Kalemegdanu, ali je zbog loših vremenskih uslova takmičenje pomereno pod svodove Hale 3 Beogradskog sajma.  

Tamo će Partizan od 19.00 časova (Arena 2 Premium) odigrati prvi meč na turniru protiv grčkog predstavnika.

 

 

Valja napomenuti da su crno-beli za samo 72 sata prilagodili sajamasku dvoranu po FIBA standardima i izgradili tribine kapaciteta do 5.000 mesta, tako da nema bojazni za navijače koji su prethodno kupili karte za Kalemegdan.

Biće to ujedno prilika da Partizan osmu godinu zaredom predstavi nove "Under Armour" dresove u kojima će nastupati i u sezoni 2024-25, a i šansa da navijači vide svoje omiljane igrače u garnituri renomiranog američkog proizvođača opreme.

Takmičenje će inače trajati od petka do nedelje.

Prvog dana turnira, kao što smo napomenuli, sastaju se Partizan i AEK. U subotu, 14.09, igraju Pariz i grčki klub, takođe od 19 časova, dok se u nedelju, 15. septembra od 21 čas sastaju Partizan i Pariz.

Čitav turnir, podsetimo, biće direktno prenošen na kanalima TV Arene sport.