Vesti iz košarke

Patrik Beverli: Linija za četiri poena? Ne bih otpisao tu ideju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 19:00
Patrik Beverli Guliver/ShainaxBenhiyoun
Patrik Beverli

Bivši košarkaš brojnih NBA klubova, a sada član Hapoela iz Tel Aviva, Patrik Beverli, izneo je svoje mišljenje o eventualnom uvođenju linije za četiri poena u košarci.

Ova ideja, inače, već je zaživela na Filipinima, gde je linija za četiri poena postavljena na udaljenosti od 8.22 metra, a sada se postavlja pitanje hoćemo li ovu revolucionalrnu promenu videti i u svetskoj košarci.

Patrik Beverli smatra da bi čelnici NBA lige možda i testirali ovo pravilo na godinu dana, a kako tvrdi temperamentni košarkaš, trebalo bi ga uvesti prvo u Razvojnoj ligi.

"Ne bih to otpisao, NBA voli da isprobava nove stvari. Možda probaju na godinu dana, da vide kako će da funkcioniše, pa da vrate na staro. Mogli bi čak i prvo da probaju u Dži ligi, pa da vide kako prolazi", izjavio je Beverli.

 

 

Ipak, veruje da bi ta promena vukla i neke negativne stvari sa njom.

"To bi donelo mnogo više poena, ali bi procenti šuta bili užasni. Ja ne bih igrao odbranu na tom šutu. NBA igrači su pametni, neće tek tako da šutiraju odatle. Ljudi se muče i sa trojkama, nema šanse da bi se konstantno ubacivalo za četiri poena", dodao je Beverli.

Podsetimo, trenutna linija za tri poena u NBA ligi nalazi se na udaljenosti od 7.24 metara, dok po uglovima terena 6.7.