Vesti iz košarke

Marko Kešelj o Pešićevom nasledniku: Za mesec, mesec i po dana će biti doneta kvalitetna odluka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 18:00
Marko Kešelj, državni sekretar u Ministarstvu za sport MN Press
Marko Kešelj, državni sekretar u Ministarstvu za sport

Na veliko iznenađenje košrkaške javnosti Srbija je ostala bez selektora posle odlaska Svetislava Pešića. Pre toga ostavku je dao i prvi čovek KSS Predrg Danilović, tako da če ova jeseni srpska košarka morati da traži dva čoveka za najodgovornije funkcije. 

O dešvanjima u KSS govorio je i državni sekretar u Ministarstvu za sport i nekadašnji proslavljeni as srpske košarke Marko Kešelj. On se prvo osvrnuo na učinak selektora Svetislava Pešića, koji je mnogo doprineo napretku reprezentacije Srbije.

"Pešić je jedan od najvećih trenera naše košarke. U ova prethodna dva takmičenja je ostvario izuzetne rezultate. Svi smo pod nabojem emocija što se tiče selektora Pešića. Ugovor mu ističe krajem septembra", rekao je Marko Kešelj.

Za sada se samo spekuliše ko bi mogao da nasledi Pešića, a novi selektor trebalo bi da bude imenovan u oktobru.

"Postoji Statut KSS, Skupština... U narednom periodu, za mesec, mesec i po dana će biti doneta kvalitetna odluka da se nastavi kontinuitet rezultata".

Nije međutim Kešelj želeo da govori o potencijalnom predsedniku KSS, već se osvrnuo na učinak srpskih sportista u Parizu.

"Izuzetno smo zadovoljni. Ulaganja države su velika, ne samo u nagrade, kao vid motivacije, već i u sportsku infrastrukturu, finansiranje granskih saveza. Briga o savezima, sportistima. Zadovoljni smo sa pet na Olimpijskim, šest na Paraolimpijskim igrama", objasnio je Kešelj.