Vesti iz košarke

Crvena zvezda protiv moskovskog CSKA na VTB Superkupu: Direktan prenos na Areni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 08:00
Košarkaši Crvene zvezde, u Moskvi igrajunVTB Superkup KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde, u Moskvi igrajunVTB Superkup

Košarkaši Crvene zvezde u seriji su jakih prvera pred start sezone 2024/25, pa će tako večeras odmeriti snage sa CSKA iz Moskve, a ovaj srpsko-ruski duel pod obručima biće direktno prenošen na TV Arena 1 Premium (19.00).

Tek što su tesno poraženi u proveri protiv Olimpijakosa, u utakmici dva evroligaša, odnosno na kratko predahnuli u Beogradu, crveno-beli su produžili u prestonicu najveće države sveta. Na megdan s Armejcima, za početak.

U avion se nisu ukrcali povređeni tandem Miloš Teodosić - Nemanja Nedović, kao ni Džoel Bolomboj i Rokas Giedraitis iz, pretpostavlja se, birokratskih razloga zbog sukoba Rusije i Ukrajine. Oni će prekočiti i susret s tamošnjom Lokomotivom, 13. septembra, kao i utakmicu za razigravanje (dan kasnije).

 

 

Inače, VTB Superkup je već krenuuo, jučerašnjim pobedama Uniksa (Kazanj) nad turskim Bešiktašom i CSKA nad Lokomotivom Kuban (Krasnodar). U drugom meču zapaženu rolu ostvario je donedavni član Partizana i srpski reprezentativac Aleksa Avramović. 

Pored nabrojanih klubova na VTB Superkupu 2024 nastupa još Zenit iz Sankt Peterburga, čiji košarkaši u Moskvi brane prošlogodišnji trofej, a kao i ostali ruski timovi već nekoliko godina imaju zabranu učešća u evropskim takmičenjima.