Vesti iz košarke

Crno-beli sele turnir zbog vremena: Sa Kalemegdana na Sajam

komentari (0)

Izvor: KK Partizan

09.09.2024 18:34
Meč Partizana i Fuenlabrade na Tašmajdanu MN Press
Meč Partizana i Fuenlabrade na Tašmajdanu

Najavljeni turnir NIS Open Air koji je planiran da se održi tokom nastupajućeg vikenda na otvorenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu, seli se zbog loših vremenskih uslova u Halu 3 Beogradskog sajma

U skladu sa vremenskom prognozom, doneta je odluka da Partizan, Pariz i AEK odmere snage pod svodovima hale u kojoj su crno-beli prvi put igrali 21. januara 1967. godine u Kupu pobednika kupova protiv turske ekipe ITU (80:58 u korist crno-belih).

Do tada, domaća prvenstva su igrana na otvorenim terenima, a navedena utakmica je bila evropska „premijera“ KK Partizan u Beogradu. Crno-beli su se na Sajmu zadržali sve do prelaska u legendarnu Halu sportova, decembra 1968. godine.

 

 

Nakon donete odluke u skladu sa vremenskim uslovima, Klub će za samo 72 sata prilagoditi sajamsku dvoranu FIBA standardima i izgraditi tribine kapaciteta 5.000 mesta. Konfiguracija tribina u odnosu na Kalemegdan ostaje ista, tako da kupljene ulaznice važe.

Tokom turnira, KK Partizan Mozzart Bet će osmu godinu zaredom predstaviti nove Under Armour dresove u kojima će nastupati i u sezoni 2024-25. Biće to prilika da navijači po prvi put vide crno-bele u novoj garnituri renomiranog američkog proizvođača opreme, koji već osmu sezonu „oblači“ košarkaše Partizana.

Prvog dana turnira, 13. septembra, sastaju se Partizan i AEK Betsson od 19 časova. U subotu, 14.09. igraju Pariz i AEK Betsson, takođe od 19 časova, dok se u nedelju, 15. septembra od 21 čas sastaju Partizan Mozzart Bet i Pariz.

Čitav turnir, direktno će prenositi TV Arena Sport.