Vesti iz košarke

Velike ambicije Džedija Osmana: Presudio poziv Atamana, želim evropsku titulu sa PAO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 16:04
Turski košarkaš i novo pojačanje Panatinaikosa Džedi Osman Guliver/AP Photo/Ron Schwane
Turski košarkaš i novo pojačanje Panatinaikosa Džedi Osman

Turski košarkaš i novo pojačanje Panatinaikosa Džedi Osman poručio je da želi da odbrani titulu šampiona Evrope sa grčkim klubom ove sezone. Momak koji je u "OAKA" arenu ovog leta stigao kao ogromno pojačanje iz San Antonija, istakao je da ima velike ambicije sa Panatinaikosom i da se nada da će uspeti da opravda očekivanja navijača.

"Ovde sam da bismo osvojili Evroligu drugi put zaredom. Imamo sjajan tim, ali će biti veliki izazov zbog jake konkurencije i velikih transfera ostalih timova. Očigledno smo najbolji i napadamo trofej Evrolige. Panatinaikos je za mene bio lak izbor, znam ih vrlo dobro i igrao sam protiv njih kao mlađi", rekao je Osman.

Postojala su brojna interesovanja iz Evrolige, ali je popularni "Džedaj", svojevremeno bivši košarkaš Klivlenda i San Antonija, hteo samo u Atinu, gde će ponovo imati priliku da sarađuje sa Erginom Atamanom.

"Bilo je interesovanja od strane drugih timova iz Evrolige, ali sam lako doneo odluku. Razgovarao sam sa Erginom Atamanom nekoliko puta jer me je trenirao dok sam bio mlađi i srećan sam što ću igrati u Panatinaikosu. Gledao sam Evroligu iz Amerike i nedostajala mi je. Omer Jurceven i ja smo razgovarali pre nego što sam potpisao, mi smo dobri prijatelji i biće sjajno da igramo zajedno", dodao je Osman.
 

Profimedia

 

Momak rođen u Ohridu tvrdi da je bilo i ponuda iz NBA lige.

"Bilo je nekoliko zainteresovanih NBA timova, ali nismo mogli da se dogovorimo oko problema sa porezima u SAD. Vraćam se u Evroligu posle sedam godina i biće to sjajno", zaključio je Turčin.