Vesti iz košarke

Goreće "OAKA" arena: Budžet Panatinaikosa za narednu sezonu 35 miliona evra!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 14:20
Navijači Panatinaikosa Guliver/Stefanos Kyriazis IPA Sport
Navijači Panatinaikosa

Košarkaški klub Panatinaikos i aktuelni šampion Evrope ulazi sa velikim ambicijama u novu sezonu, a glavni ciljevi grčkog velikana biće da se obnovi i osavremeni popularna "OAKA" dvorana, ali i da se odbrani primat najboljeg tima na Starom Kontinentu.

Kako prenosi grčki mediji, plan temperamentog vlasnika Dimitrisa Janakopulosa biće da PAO ponovo postane brend broj 1 u evropskoj košarci, a za takve ambicije biće potrebna ozbiljna investicija. Zato je napravljen jak budžet, a prema poslednjim procenama, iznosiće vrtoglavih 35 miliona evra!

Naravno, ukupan budžet neće biti predodređen samo za igrače, trenere, osoblje i sve operativne troškove, kao što su putovanja, stanovanje, plata, oprema itd, već su u fond uračunati troškovi obnove stare dvorane, a kako navode grčki mediji, samo za "OAKA" dvoranu "otići će" oko 15 miliona evra.

MN Press

 

Iako je komercijalna politika kluba donela velike svote novca kroz sponzorstva, sezonske karte i televizijska prava, jasno je da su ovi iznosi nesrazmerni trenutnim prihodima kluba, ali, iz Atine se nadaju da će ovim ulaganjem u infrastrukturu, stvoriti bazu za boljim finansijskim poslovanjem u budućnosti. Kako za nove investicije, tako i za ostvarivanje više prihoda.

Tome u prilog, između ostalog, govori i činjenica da je PAO u klub ovog leta doveo još dva jaka imena iz NBA lige posle Kendrika Nana, koji je odigrao veliku ulogu u osvajanju evropske titule prošle sezone, a u pitanju su Džedi Osman i Omer Jurcevan.

Podsetimo, početna procena budžeta za sledeću sezonu iznosila je oko 14.7 miliona evra, ali su nepredviđeni troškovi i jače ambicije oko stvaranja boljeg igračkog kadra, samo povećali ukupnu svotu Panatinaikosa, koji će, prema svemu sudeći, ponovo biti broj 1 kandidat za osvajanje svih trofeja na domaćoj i međunarodnoj sceni.