Vesti iz košarke

Partizan osvojio turnir na Siciliji: Posle Tortone, crno-beli nadigrali i Trapani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2024 23:14
Brendon Dejvis Twitter/KK Partizan
Brendon Dejvis

Uskoro kreće nova košarkaška sezona, a klubovi su uveliko počeli sa pripremama, a igrači Partizana su ovog vikenda prvi put igrali mečeve otvorene za javnost.

Prvo su u subotu nadigrali Tortonu posle produžetka, a večeras su pobedom nad Trapanijem osvojili pripremni turnir na Siciliji - 89:61.

Početak je bio poprilično ujednačen, Željko Obradović je isprobavao razne petorke i ravnomerno je raspodelio minutažu, što se možda malo i odrazilo na rezultat, ali je tokom druge deonice Partizan uspeo da se odlepi na +9 i kontroliše utakmicu.

Drugo poluvreme je donelo još bolji "parni valjak" koji je pregazio domaćine ovog turnira. Sve je polazilo za rukom crno-belima, a odlično igru Partizana potpisao je Frenk Nilikina trojkom za +24 pred poslednjih deset minuta.

 

 

Pitanje pobednika se do kraja nije postavljalo, igrali su Obradovićevi puleni onako kako on voli, na ekstra pas, na lake poene i to im je na kraju i donelo pobedu.

Ovakav trijumf je sigurno značio i navijačima crno-belih, koji su se posle jučerašnjeg tesnog meča sa Tortnom verovatno pomalo zabrinuli, ali su večeras novi košarkaši Partizana pokazali da će biti veoma konkurentni u svim takmičenjima u sezoni pred nama.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Ife Lundebrg sa 24 poena, 16 je dodao Brendon Dejvis,  a 14 Sterling Braun.

Vicešampiona ABA lige sada očekuju prijateljki mečevi sa AEK-om i Parizom na Kalemegdanu, a onda i turnir u Atini sa kojim će crno-beli zaključiti pripreme, a onda prvo odmeriti snage sa Borcem u regionalnom takmičenju, a potom i sa Baskonijom u Evroligi.