Vesti iz košarke

Partizan posle produžetka pobedio Tortonu i plasirao se u finale turnira na Siciliji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 20:50
Košarkaši Partizana MN Press
Košarkaši Partizana

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo još jedna stresna sezona za navijače Partizana. Imali su crno-beli +14 protiv Tortone u polufinalu pripremnog turnira u Italiji, to su prelako prosuli, a na kraju su posle produžetka slavili 96:94 i to pogotkom Brendona Dejvisa na 20 sekundi do kraja.

Ima Željko Obradović na čemu da radi, pogotovo u odbrani budući da je Tortona postigla čak 15 trojki, a još jedan razlog za brigu je i povreda Tajrika Džonsa koji se pred kraj prve četvrtine požalio na bol u zadnjoj loži, ali krenimo redom...

 

 

Iako je meč počeo tvrdo na obe strane, kada su ekipe pronašle pravi ritam gledali smo jednu veoma kompetativnu utakmicu. I jedni i drugi su naravno i dalje u fazi prirpema, uigravanja i upoznavanja, ali se igrala poprilično lepa košarka. Tortona je bila raspucana sa linije za tri poena, dok su crno-beli u svim segmentima bili veoma solidni i sjajno su raspodelili poene.

Ipak, valja reći da su najbolji bili Karlik i Tajrik Džons, koji su se nametnuli kao potencijalno idealan tandem u sezoni pred nama. Njih dvojica, ali i ostali su obezbedili vođstvo od 14 razlike za Partizan, ali ga je "parni valjak" nažalost prokockao.

Krckala je Tortona prednost rivala korak po korak i uspela je da dođe do izjednačenja na oko minut do kraja. Ipak, delovalo je da je trojkom Frenka Nilikina sve rešeno, ali to nije bilo slučaj...

Tortona je iskreirala akciju za Kajla Vimsa, ovaj prvo promašio trojku, ali je lopta posle ofanzivnog skoka ponovo došla do njega, te je Amerikanac maltene na tri desetinke do kraja obezbedio produžetak.

U dodatnih pet minuta igralo se koš za koš. Partizan bi poveo, italijanska ekipa bi uzvratila, i tako u krug. Pogotkom Tomija Kursea Tortona je u jednom mometnu povela, ali je +2 "parnom valjku" vratio Sterling Braun.

Ponovo je Kurse pogodio i poravnao na 94:94. Partizan je uspeo ipak na kraju da se izvuče, a heroj je svakako Brendon Dejvis koji je postigao pobedonosni koš.

Crno-beli će se sutra u finalu od 21.15 sastati sa boljim iz duela Trapani - Golden Kings.