Vesti iz košarke

Nije bilo predviđeno da govorim: Vlade Divac o zvižducima u Zagrebu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 14:45
Vlade Divac MN Press
Vlade Divac

Memorijalna utakmica odigrana preksinoć u Zagrebu u čast košarkaškog velikana Dražena Petrovića bila je zaista pravi spektakl. Brojne košarkaške zvezde, mlađih i starijih generacija, okupile su se da uveličaju događaj posvećen legendarnom igraču Šibenke, Cibone i Reala, a možda jedino što je pokvarilo utisak jesu zvižduci sa tribina, upućeni Vladu Divcu kada je izašao na parket i na kratko se obratio navijačima.

Reakciju publike, koja Divcu očigledno još uvek nije zaboravila "otimanje" hrvatske zastave 1990. godine po završetku Mundobasketa u Argentini, odmah je smirio Draženov brat, Aleksandar Petrović, da bi taj detalj kasnije i sam Divac prokomentarisao u izjavi za zabrebački "Večernji list".

"Prema scenariju uopšte nije bilo predviđeno da govorim, ali voditelj mi je dao mikrofon i to nisam mogao da odbijem. Uostalom, usredsredio sam se na ljude s kojima sam se ovih dana lepo družio i prvenstveno na porodicu Petrović i meni je najvažnije bilo da je ovo sećanje na Dražena bilo ovako impresivno", izjavio je Vlade Divac.