Vesti iz košarke

Vladimir Lučić: Bilo je kontakta sa Partizanom, odluka da ne zaigram u Parizu jedna od najtežih u karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 13:33
Vladimir Lućić pozdravlja grobare u Areni MN Press
Vladimir Lućić pozdravlja grobare u Areni

Bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić polako se sprema za novu sezonu u Bajernu, koja će mu biti osma otkako je stigao u Minhen, a uoči početka takmičenja u Evroligi, iskusni košarkaš dao je opširan intervju za "Basketball sphere" gde se dotakao brojnih tema. Od Olimpijskih igara do eventualnog povratka u Humsku, a bilo je govora i o nastupu na predstojećem Evropskom prvenstvu, koji je na programu naredne godine.

Kako za početak tvrdi Lučić, nije se našao na spisku Svetislava Pešića za OI u Parizu zbog povrede, kako su preneli pojedini mediji, već su u pitanju razlozi privatne prirode.

"Nisam imao takvih problema od tada, iako su neki novinari preneli da sam zbog povrede propustio Olimpijske igre. To nema veze sa istinom, ali više se ne borim protiv naslova da sam povređen, ili da imam nekih problema. Zdrav sam i dobro se osećam", rekao je Lučić.

Odluka da ne zaigra u Parizu, bila je komplekna i zato mu je teško pala, što je i sam saopštio Pešiću, a kako tvrdi, mnogo se radovao medalji naših momaka i žao mu je što epski meč sa Amerikancima nije završen pobedom Srbije.

"Kad dođeš u ove godine, drugačije je. Postojale su stvari koje su uticale na verovatno najtežu ili jednu od najtežih odluka u karijeri, što sam i rekao Svetislavu Pešiću, jer sam kao kapiten mogao da predvodim svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Odlučio sam da ne igram. Imao sam bitne razloge i mnogi od njih su u vezi sa privatnim životom i nažalost, nisam se našao tamo. Sa druge strane, bio sam navijač i jako mi je drago što su napravili, kao i prošle godine, izvanredan uspeh. Odigrana je sjajna utakmica protiv SAD i ostaje žal zbog krajnjeg ishoda."
 

MN Press

 

 

Pošto je propustio Olimpijske igre, logično je bilo pitanje hoćemo li ga gledati u nacionalnom dresu sledeće godine na Evrobasketu?

"Ne razmišljam sada o tome. Stvari koje su se privatno desile će na neki način promeniti i moje razmišljanje za budućnost i to kako ću planirati svoje slobodno vreme. To će biti moja odluka, ali možda više nego ikada u dogovoru sa porodicom."

Potom se osvrnuo na igrački kadar Partizana, koji je promenio gotovo celu ekipu, a od prošlogodišnjeg rostera ostao je samo Balša Koprivica.

"Poučeni iskustvom iz prošle godine, napravljen je ogroman zaokret u filozofiji. Obradović je kao jedan od najboljih trenera na ovim prostorima i najtrofejniji, uvek gajio napadačku košarku, imao igrače koji su stvarali višak i bili talentovani na tom delu parketa. Ovaj put, to izgleda drugačije. Ekipa je defanzivno orijentisana, kada gledamo ‘size’, svi su jako veliki za svoje pozicije, odbrambeno vrlo dobri. Normalno da ima i ofanzivnog talenta, mnogi od njih su igrali na najvišim nivoima i u NBA, imali i zavidne karijere u Evroligi. Novi je projekat, samo je Balša Koprivica ostao."

Bilo je i razgovora sa Partizanom...

"Imam ugovor još godinu dana sa Bajernom. Neki su mi prosledili tu izjavu, čak i Leo Vesterman, mada ne znam odakle njemu (smeh). Izjava nije bila do kraja definisana i mogu samo da kažem da je ovo bilo zaista prvo leto da su postojali neki kontakti, ali ja sam i dalje igrač Bajerna", rekao je između ostalog Beograđanin, koji je dres Partizana nosio od 2008. do 2013. godine.