Vesti iz košarke

Crvena zvezda bolja i od Hapoela: Beverli zaustavljen, razigrali se Mekintajer i Kalinić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2024 21:10
Košarkaši Crvene zvezde KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su i u trećem pripremnom meču, a ovoga puta bili su bolji od Hapoel Tel Aviva - 82:74 (26:17, 24:18, 16:20, 16:19).

Zvezda je sjajno otvorila utakmicu, napravila je prednost od osam razlike i uglavnom ju je održavala, u jednom momentu je bilo i +15, ali se Hapoel konsolidovao, ali jednostavno nije mogao da priđe bliže od tih osam razlike.

Crveno-beli su imali 13 poena prednost na pet minuta do kraja, a onda im je kao i na prošlom meču protiv Igokee malo opala koncentracija, ali Hapoel kao i ekipa iz Laktaša, to nije iskoristio da možda i preokrene ovu utakmicu.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Kodi Miler-Mekintajer sa 12 poena, po 11 su dodali Luka Mitrović, Džoel Bolomboj i Nikola Kalinić, dok je 10 ubacio Dejan Davidovac.

Na drugoj strani istakao se Džonatan Motli sa 25 poena i devet skokova, a pratio ga je Iš Vejnrajt sa 12. Bivši igrači Crvene zvezde Džo Regland i Ben Bentil postigli su četiri, odnosno deset poena.

Zvezda je uspela da zaustavi prvu violinu Hapoela, Petrika Beverlija, koji je meč okončao sa sedam poena i dve asistencije.

Crveno-bele 10. septembra očekuje duel sa Olimpijakosom, a onda pod 12. do 14.9. i učešće na VTB kupu u Moskvi.