Vesti iz košarke

Dragan Tarlać postao sportski direktor KK Bajern: Iz KSS u Minhen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2024 14:50
Dragan Tarlać, novi sporzski direktor KK Bajern MN Press
Dragan Tarlać, novi sporzski direktor KK Bajern

Dragan Tarlać nije dugo čekao na novi posao, nakon što je napustio funkciju direktora muške košarkaške reprezentacije Srbije, jer je dobio ponudu KK Bajern, a već danas predstavljen kao novi sportski direktor nemačkog kluba.

Nekada vrhunski igrač do skora je sarađivao sa Svetislavom Pešićem, a ubuduće će sa sinom selektora "orlova", Markom Pešićem, koji već duže rveme "vedri i oblači" u upravi Bavaraca. 

"Zvanično želim dobrodošlicu Draganu u Minhen. Veoma smo srećni što je izabrao Bajern za mesto gde će nastaviti karijeru. Brzo smo shvatili da imamo sličan pristup. Odnos pun poverenja se brzo razvio i razgovori sa svih strana su bili veoma dobri", dočekao je Pešić junior naslednika Danijela Baiseija. 

 

 

Tarlać je sa svoje strane poručio da je čast biti deo jedno ovako velikog kluba kakav je Bajern.

Kada mi je Marko objasnio viziju i ciljeve kluba, uz dolazak novog trenera i selidbu u SAP Garden – sve se poklopilo savršeno. Nisam morao ni da razmišljam da li ću ovo prihvatiti. Ovo je novi korak u mojoj karijeri, da radim za jednu od najboljih organizacija Evrolige. Zahvalan sam na svakom savetu i iskustvu koje je Danijele podelio sa mnom".

U KSS-u sada prestoje dani velikih promena pošto najpre treba da se izabere novi predsednik posle odlaska Predraga Danilovića, pa potom i da se imenuju novi ljudi na odgovorne funkcije. Jedna od njih je i ova koju je od 2021. imao Tarlać.