Vesti iz košarke

Dragan Tarlać postao sportski direktor KK Bajern: Iz Saveza u Minhen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 14:50
Dragan Tarlać, novi sportski direktor KK Bajern MN Press
Dragan Tarlać, novi sportski direktor KK Bajern

Dragan Tarlać nije dugo bio bez posla posle napuštanja pozicije direktora muške košarkaške reprezentacije Srbije, dobio je prihvatio poziv Bajerna, da bi danas bio promovisan kao sportski direktor najvećeg nemačkog kluba.

Tako će nekada vrni košarkaš umesto sa selektorom "orlova", Svetislavim Pešićem, ubuduće sarađivati s njegovom sinom Markom, koji već duže vreme "vedri i oblači" u upravi Bavaraca. 

"Zvanično želim dobrodošlicu Draganu u Minhen. Veoma smo srećni što je izabrao Bajern za mesto gde će nastaviti karijeru. Brzo smo shvatili da imamo sličan pristup. Odnos pun poverenja se brzo razvio i razgovori sa svih strana su bili veoma dobri", poručio je Pešić na dolasku. 

I Tarlaće se raduje novom angažmanu, uz uverenje da će se njegov 

"Kada mi je Marko objasnio viziju i ciljeve kluba, uz dolazak novog trenera i selidbu u SAP Garden – sve se poklopilo savršeno. Nisam morao ni da razmišljam da li ću ovo prihvatiti. Ovo je novi korak u mojoj karijeri, da radim za jednu od najboljih organizacija Evrolige. Zahvalan sam na svakom savetu i iskustvu koje je Danijele podelio sa mnom", rekao je proslavljeni reprezentativac naše zemlje. 

Osim njega iz KSS odlazi i predsednik, Predrag Danilović, zajedno sa svojim timom saradnika, pa predstoje izbori u srpskoj "kući košarke.