Vesti iz košarke

Košarkaši Crvene zvezde u drugačijem ruhu: Nova sezona, novi dresovi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 16:29
Novi dres košarkaša Crvene zvezde KK Crvena zvezda
Novi dres košarkaša Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde marljivo se pripremaju za novu sezonu, s ciljem da odbrane titule prvaka Srbije, AdmiralBet ABA lige i Kupa Radivoja Koraća, odnosno odu što dalje u Evroligi, a za sve to će se boriti u novim dresovima.

Svečano danas predstavljenim na beogradskom Kalemegdanu, kao omaž 80. rođendanu kluba, marta 2025. godine. Prvi tim će imati na raspolaganju tri garniture dresova: standardni crveno-beli, crveni (druga garnitura) i plavi (treća garnitura).

Prvi dres koji je uvek “zvezda” svake kolekcije ima crveno-bele pruge uz male plave detalje, kragnu u bojama zastave Srbije, plavi Adidas logo i zvezdice koje se nalaze na celom dresu.

 

Dres za mečeve na strani predstavlja iznenađenje, dominantno je crven, ali drugačiji nego do sada, jer se ne radi o klasičnom dresu sa prugama, već se boje pojačavaju od dna ka vrhu dresa. Na njemu se nalaze i transparentno postavljene zvezdice koje su dominantni simbol kluba.

Izabranici Janisa Sferopulosa novu sezonu počinju 20. septembra gostovanjem protiv Dubaija u prvom kolu Jadranske lige, dok će prvi duel na domaćem terenu odigrati protiv barskog Mornara 27. septembra. Takmičenje u Evroligi Zvezda otvara gostovanjem novopridošlom članu elite, Parizu 4. oktobra, posle čega sledi susret s Baskonijom kod kuće 9. oktobra.