Vesti iz košarke

Zvezda bolja i od Igokee, debitovao Kalinić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 21:45
Košarkaši Crvene zvezde KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i drugu pobedu u pripremnom periodu za novu sezonu. Posle Jahorine, aktuelni šampio ABA lige nadigrao je i Igokeu - 82:77 (25:19, 19:26, 14:9, 24:23).

Bila je ovo veoma napeta utakmica, mada su oba trenera imali veliku rotaciju i raspodelili su minute svojim igračima. Ono što je posebno interesantno navijačima Zvezde je da je Nikola Kalinić upisao svoj prvi nastup u crveno-belom dresu, koji je obukao po četvrti put u karijeri.

On je odigrao 24 minuta i za to vreme postigao četiri poena uz isto toliko asistencija i tri skoka.

 

 

Što se same utakmice tiče crveno-beli su imali kontrolu tokom prve deonice, na poluvremenu je Igokea imala poen prednosti, ali su domaćini odigrali odlično u trećem kvartalu.

Na pet minuta do kraja Zvezda je imala devet poena prednosti, onda je izabranicima Janisa Sferopulusa opet opala koncentracija, ali Igokea nije imala vremena da napravi potpuni preokret.

Najefikasniji u redovima šampiona bio je Luka Mitrović sa 15 poena, 11 je dodao Ajzea Kenan, a deset Kodi Miler - Mekintajer.

Na drugoj strani istakao se Brajs Džons sa 21 poenom, a pratio ga je Terel Karter sa 19.

Naredni priprmeni meč crveno-beli igraju sa Hapoelom iz Tel Aviva, onda sa Olimpijakosom, a za kraj prirpema učestvovaće na VTB kupu.

KK Crvena zvezda