Vesti iz košarke

Partizan dovodi Pariz i AEK na pripremni turnir: Evroligaška košarka u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 14:36
Košarkaši Partizana, učesnici pripremnog turnira u organizaciji svog kluba MN Press
Košarkaši Partizana, učesnici pripremnog turnira u organizaciji svog kluba

Košarkaški klub Partizan organizovaće sledećeg meseca zanimljiv turnir u Beogradu, na kom će crno-beli, AEK i Pariz jedni druge da testiraju u važnoj fazi priprema za sezonu 2024/25. (13 - 15. septembar). 

Pomenute provere sa grčkim klubom i francuskim debitantom u Evroligi dolaze posle već zakazanih prijateljskih mečeva na turniru na Siciliji. U polufinalu 7. septembra, potpuno renoviran tim nekadašnjeg prvaka Starog kontinenta igraće protiv Dertona basketa, dok će dan posle deliti teren sa Trapani Šarksom ili Golden Kingsima. 

 

 

Najjače testove forme i igre, izabranici Željka Obradovića imaće, naravno, na samom kraju priprema i to u Atini 22. i 23. septembra. Najpre protiv domaćeg Panatinaikosa, inače aktuelnog šampiona Evrope, a dan kasnije protiv Efesa ili Makabija. U zavisnosti od svog rezultata protiv "zelenih" i ishoda meča između turskog i izraelskog košarkaškog velikana.

U oba slučaja s ciljem da stvori jasnu sliku šta mu u tom trenutku nedostaje, a šta treba samo usavršiti, u susret novom napadu na domaće trofeje i plej-of Evrolige, pa možda i na sam Fajnal-for elitnog takmičenja.