Vesti iz košarke

Tri poena u Evroligi dovoljna za potpis: Ognjen Jaramaz pojačao Baskoniju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 20:00
Ognjen Jaramaz je prošle sezone igrao za Partizan došavši iz Bajerna MN Press
Ognjen Jaramaz je prošle sezone igrao za Partizan došavši iz Bajerna

Slabo je igrao Ognjen Jaramaz u Partizanu, čak i kada je šansu dobijao. Ipak, evidentno da su u Španiji prepoznali nešto u nekadašnjem kombo-beku iz Humske, pošto je popularni Jare potpisao jednogodišnji ugovor sa timom iz Vitorije, preneo je klub. 

Mnogi su očekivali da će Jaramaz morati da napravi korak unazad u svojoj karijeri (pominjao se odlazak u CSKA pre nego što je u Moskvu otišao Aleksa Avramović), s obzirom da ne može sebi priuštiti još jednu sezonu sa malom minutažom i lošim partijama, ali će ipak pod Pablom Lasom tražiti svoju šansu u Evroligi

Podsećanja radi, španski strateg je zamenio Duška Ivanovića na klupi posle ispadanja iz četvrtfinala najjačeg košarkaškog takmičenja Starog kontinenta. Takođe, Laso je iznenadno napustio Bajern sa kojim je sarađivao, istakavši da su u pitanju privatni problemi, tako da se vratio u grad gde je ostao upamćen kao igračka legenda. 

 

 

Što se Jaramazove prošle sezone tiče, u pitanju je bio drugi mandat u crno-belom koji nije protekao onako kako su se obe strane nadale. Iako je između 2019. i 2021. godine bio jedan od ponajboljih igrača u ekipama Andree Trinkijerija, odlazak u Bajern mu se nije osladio kako je očekivano, iako je tamo produžio saradnju sa italijanskim strategom. 

Jaramaz je imao probleme sa povredama, i po svom dolasku u Arenu, evidentno je bio van ritma. Nažalost, nikada ga nije pronašao do kraja ove sezone. Sa samo 3,2 poena po utakmici u Evroligi uz zanemarljiv učinak u ostalim statstičkim kategorijama, povremeni reprezentativac Srbije postao je slobodan u traženju novog angažmana sporazumnim raskidom ugovora, a na novi nije dugo čekao.