Vesti iz košarke

Trinkijeri o polufinalu OI: Da je Dobrićeva trojka ušla...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2024 22:00
Andrea Trinkijeri je prošle sezone seo na klupu Žalgirisa MN Press
Andrea Trinkijeri je prošle sezone seo na klupu Žalgirisa

Domaćoj publici, a posebno onoj Partizanovoj, u veoma lepom sećanju će ostati period koji je Andrea Trinkijeri proveo u Srbiji. Već dugo je poznato da je ta ljubav obostrana, tako da Italijan ne preže od čestog pominjanja naše reprezentacije i naših klubova u svojim izjavama. 

Ovaj put je pri komentarisanju završnice Olimpijskih igara dao svoj utisak ishodu meča između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. 

"Bilo je izuzetno. Igra u nokaut fazi bila je na fantastičnom nivou. Amerikanci umalo nisu uspeli, ali su bili bolji i osvojili zlato. Za posed više i (Stefa) Karija manje. Da je (Ognjen) Dobrić pogodio otvoren šut za tri, to bi Srbima dalo ogromnu prednost. Onda je bio tu i Kari, koji je unikat i igra za SAD", istakao je Trinikijeri.

MN Press

Andrea Trinkijeri, strateg Žalgirisa

Potom je govorio malo o nadolazećoj sezoni u Žalgirisu

"Očekujem jednu fundamentalnu stvar, da tim igra zajedno. Nismo bili dovoljno dobri prošle godine. Želim da budemo takmičarski nastrojeni, što znači osvajanje prvenstva i pružanje najboljeg u Evroligi, odnosno plasman među prvih 10", nada se Italijan.

Cilje je gledati i raditi na svom napretku, s obzirom da će Evroliga biti paklena konkurencija. 

"Tamo je monstruozna konkurencija. Svake godine ima jačih ekipa, takmičićemo se samo na sebi. Više volim da ne gledam druge sastave, već svoj. Pokušaću da predložim nešto novo, kreativno", dovršio je popularni Trinki.