Vesti iz košarke

Ne brinem o Austriji: Stefan Kojić optimista pred novo evropsko finale basketaša Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 14:45
Stefan Kojić, srpski basketaš, pozitivan pred finale Evropskog kupa MN Press
Stefan Kojić, srpski basketaš, pozitivan pred finale Evropskog kupa

Basket reprezentacija Srbije igra večeras šesto uzastopno finale Evropskog kupa u ovoj 3x3 igri (19.30, TV Arena sport), a ono što je pokazala u današnjem polufinalu protiv Švajcarske sluti produžetak totalne dominacije "orlova" u ovoj verziji sporta pod obručima, jer su dobili svih pet prethodnih duela za zlato. 

Traljavo je ekipa selektirana od strane Marka Ždrela počela takmičene u Austriji, ali je taj poraz od Španije (15:21) nije sprečio da bude prava protiv Nemačke (21:10) i u četvrtfinale ode kao drugoplasirana u grupi A.

 

Na početku eliminacija Strahinja Stojačić i družina su savladali Holandiju (21:16), inače pobednika nedavnih Olimpijskih igara u Parizu, gde je naš stim u nešto drugačijem sastavu potpuno podbacio i najviše sebe razočarao. 

"Kao što sam rekao ranije, želja je bila savršen meč. Rekli smo jedni drugima da moramo da iskoristimo šanse. Znali smo šta treba da radimo. Naš cilj je bio da pokušamo, uspeli smo da uđemo u finale. Ne brinem o Austriji. Igraćemo dobro, znam da možemo da odigramo dobar meč. Želimo da uživamo u igri pre svega", optimistički je konstatovao Stefan Kojić posle ubedljivog trijumfa nad Holanđanima (21:10), a pre sudara sa domaćom selekcijom.