Vesti iz košarke

Srbija na korak od šestog evropskog zlata u nizu! "Orlovi" samleli Švajcarsku, ostala još Austrija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 13:45
Strahinja Stojačić, srpski basketaš Tanjug / AP Photo/Frank Franklin II
Strahinja Stojačić, srpski basketaš

Basket reprezentacija Srbije, u sastavu Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković, Nemanja Barać, dobila je danas polufinale Evropskog kupa u basketu 3x3 s reprezentacijom Švajcarske - 21:10 i večeras će protiv Austrije igrati za svoju šestu kontinentalnu titulu. I to u nizu, jer "orlovi" haraju ovim sportom i takmičenjem još od 2018. godine.

Na "Kajzer Vajzer" trgu u Beču, pred ogromnim brojem naših ljudi iz prestonice Austrije, izabranci Marka Ždrela su poveli s 2:0, pa imali sreće da se jedini neporaženi sastav na turniru ispromašuje u nekoliko napada, a onda su pobegli na 4:1.

Vrlo brzo se odlepili na +5 (6:1), u isto vreme dovoljno fokusiranom i relaksiranom partijom, jednako sigurnom u fazi napada i fazi odbrane. Trudili su se protivnički basketaši, ali im čitava tri minuta nije bilo dozvoljeno da poentiraju.

 

 

A, kada su to učinili opustili su ruku, da bi se u jednom trenutku prišunjali šestostrukom svetskom prvaku na -2 (8:6). Srbija je pomalo posustala, protivnik je odjednom počeo da čita kretanje i šuteve našeg tima, da bi konačno Barać, posle minut i po realizatorskog posta, odbio atak - 9:6.

To je ulilo dodatnu energiju, adrenalin i sigurnost "orlovima", toliko da su se očas posla vinuli do nedostižnih +9 (16:7). I do kraja nastavili da gomilaju poene, pa im ostaje još da i domaćinu šampionata pokažu ko igra najbolji basket na planeti, čak i kada podbaci na Olimpijskim igrama, kao nedavno u Parizu. 

Meč za bronzu zakazan je za 18.15, a sastaju se selekcije Švajcarske i Litvanije, dok bi finale trebalo da počne od 19.30 sati. Oba susreta možete u direktnom prenosu pratiti na kanalima TV Arena sport. 

 

Srbija - Švajcarska 21:10

Srbija: Barać 5 (5/5 za jedan), 3 sk, Branković 5 (2/2 za jedan, 1/2 za dva, 1/2 penali), 1 sk, Kojić 3 (0/1 za jedan, 1/3 za dva, 1/1 penali), 1 sk, 1 as, Stojačić 8 (3/4 za jedan, 2/4 za dva, 1/1 penali), 5 as, 3 ulaza, 2 zakucavanja.

Švajcarska: Dubas 3 p, 3 sk, Jurkovic 0 p, 2 sk, Kazadi 4 p, 2 sk, Leman 3 p.