Vesti iz košarke

Nezaboravno veče u Stožicama! Dragić završio karijeru, Jokić, Dončić, Bogdanović i ostali NBA asovi napravili spektakl za pamćenje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 23:33
Utakmica za pamćenje na oproštaaju Gorana Dragića MN Press
Utakmica za pamćenje na oproštaaju Gorana Dragića

Slovenački košarkaš Goran Dragić i zvanično je završio karijeru! Spektakularnom utakmicom, rekao je zbogom košarkaškoj karijeri, a u penziju su ga ispratili u hali "Stožice" najveći asovi svetske košarke, predvođeni NBA zvezdma, Jokićem, Dončićem, Bogdanovićem, Marjanovićem ... 

Tim Gorana Dragića je pobedio posle velikog preokreta u spektakularnoj predstavi sa 106:68 Tim Luka. 
Inače za Dragićev tim igračli su: Sani Bećirović, Aleksandar Ćapin, Nebojša Joksimović, Jaka Lakovič, Domen Lorbek, Klemen Prepelič, Zoran Dragić, Saša Pavlović, Matjaz Smodiš, Žiga Dimec, Primož Brezec, Rašo Nesterović, Predrag Danilović, Kris Boš i Erazem Lorbek.

U startnoj postavi su Goran Dragić, Stiv Neš, Nikola Vučević, Vlatko Čančar i Vladimir Radmanović

Za Tim Luka igrali su: Aleksej Nikolić, Matic Rebec, Beno Udrih, Jaka Blažič, Edo Murić, Boštjan Nahbar, Uroš Slokar, Saša Zagorac, Miha Zupan, Boban Marjanović, Gašper Vidmar, Dejan Bodiroga, Dirk Novicki, Miroslav Berić i Džoš Ričardson.

U startnoj postavi su: Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Luis Skola, Robin Lopez. 

Publika u Ljubljani u hali Stožice uživala je u spektaklu koje su priredile svetske košarkaške zvezde, iako je naravno Dragić bio centralna figuran ove utakmice. 

Viđeni su fantastični poeni Bogdanovića, Jokića i Dončića, ali se u par navrata istakao i Bobi Marjanović, kao i Stiv Neš koji su svojim egzibicijama dodatno podizali atmosferu.

"Hvala svima što ste došli jer je većina došla iz Srbije, Evrope, Slovenije, SAD... Hvala vam svima i želim vam sve najlepše pa se nadam da ću vas još jednom sresti", rekao je Goran Dragić.